Sappeen livelauantait: Esiintymisareena muuntuu yökerhoksi

Kaksien bileiden ilta

Lauantait ovat Sappeen bileiltoja. Silloin tunnelma on katossa.

Sappee aikaisti toissa vuonna keikka-aikatauluaan. Yleisö, artistit ja Sappeen henkilökunta ovat tykästyneet uuteen käytäntöön: esiintyjät nousevat Huipun lavalle iltakymmeneltä.

Aiemmin suosikkiartistin keikalle jäi helposti lähtemättä, jos aamulla odotti työpäivä tai lapsiperheen aikainen herätys. Nyt keikan päätteeksi ehtii kotiin inhimilliseen aikaan.

Kaikki eivät kuitenkaan halua päättää iltaa, kun lava hiljenee. Etenkin suosituimpina keikkailtoina bileet jatkuvat valomerkkiin saakka.

– Olemme löytäneet hyvät deejiit, jotka osaavat valita musiikkilinjan asiakaskunnan perusteella. Monesti uudet bileet lähtevät liikkeelle heti keikan päätteeksi, Sappeen rinneravintolat Oy:n toimitusjohtaja Juha Silvan kertoo.

Lopulta kuitenkin yleisö tekee onnistuneen illan.

– Tanssilattialla näkee uusia naamoja, kun paikallisten lisäksi paikalla on yritysporukoita, Sappeen majoittujia ja bändin perässä kauempaa saapuneita.

 

Bussi ei kulje keikkailtoina

Keikkailtojen aikaistettu aikataulu aiheutti sen, että väki saapuu jokseenkin samaan aikaan. Sen sijaan kotiinlähtö tapahtuu kahdessa aallossa. Osa lähtee heti artistin lopetettua, osa vasta valomerkin aikaan.

Sappeen kävijät järjestävät kyytinsä oman aikataulunsa mukaan. Kimppakyytien ja -taksien vuoksi keikkailtojen bussit ovat ajaneet puolityhjänä.

Tänä talvena bussit eivät enää kuskaa juhlakansaa lauantaisin Huippuun.

– Jos tarvetta ilmenee, kyydit aloitetaan uudelleen, Juha Silvan sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?