Sappeessa haaveillaan ennätystalvesta

– Odotukset ovat sen suuntaiset, että tästä voisi tulla ennätyksellisen hyvä talvi, Sappeen matkailukeskuksen  toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kertoo tyytyväisenä.

Sappeessa on lasketeltu tänä kautena jo pian kaksi kuukautta, ja joulusesongin aikana kaikki rinteet voitiin pitää auki.

Ajoissa alkaneet ja tasaisina jatkuneet pakkaset takasivat sen, että lumettajat pääsivät ajoissa töihin. Luonnonlunta alkoi tulla marras- joulukuun taitteessa, ja kun sää pysyi talvisena, ensimmäiset rinteet saatiin auki itsenäisyyspäiväksi.

Pakkasen vuoksi rinteiden lumetus oli myös tavallista energiatehokkaampaa. Melko pian alun jälkeen voitiin ottaa käyttöön hybridilumitykit, joiden käyttö edellyttää vähintään viittä pakkasastetta, mutta jotka kuluttavat vähemmän energiaa kuin matalapainetykit, joita voi käyttää jo -1 asteessa.

– Esimerkiksi viime vuoteen verrattuna alku on ollut loistava. Myynnin kertymä on ainakin tällä hetkellä aikaisemman huippuvuoden luokkaa, Poukkanen kertoo.

 

Venäläisturisteja ennätysmäärin

Joulun välipäivinä Sappeessa oli vilkasta ja sekä rinne- että majoituskapasiteetti oli tarkoin käytössä.

– Kotimaisia majoittujia odotimme ehkä hieman enemmän, mutta 27. joulukuuta alkaen ja siitä loppiaisen yli meillä oli ennätyksellisen paljon venäläisiä turisteja. Joukossa oli aikaisemmilta vuosilta tuttuja, mikä ilahdutti erityisesti, Jouko Poukkanen kertoo.

Viime vuonna Sappeen venäläisasiakkaat eivät ensimmäisenä päivänä päässeet rinteisiinkään lauhan ja lumettoman alkutalven vuoksi. Siitä huolimatta samat perheet halusivat uudelleen Sappeeseen.

– Se kertoo, että he olivat tyytyväisiä muihinkin palveluihimme kuin laskettelumahdollisuuksiin, Poukkanen sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan taantuman pelko ei toistaiseksi näy kävijämäärissä. Talousahdingon merkkejä huomaa eniten yrityskysynnän vähenemisenä: yritykset vähentävät virkistyspäiviään tai tekevät ohjelmaan aikaisempaa huokeampia valintoja. Yksityisasiakkaiden kysyntä ja rahankäyttö näyttää jatkuvan ennallaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?