Suussasulavia herkkuja välittömässä tunnelmassa

02.02.2013 09:04

Marjut Heiniö käy usein vohvelikahvilassa. – Tunnelma on aina mukava ja vohvelit hyviä, Heiniö perustelee.

– Saisiko olla makea vai suolainen vohveli? Täytevaihtoehdot ovat mansikkahillo ja kermavaahto, suppilovahvero ja kinkku. Entä otatko kahvia, teetä tai mehua?

Mikkolan Navetan Vohvelikahvilassa on lämpöinen tunnelma. Kahvilaa pitävät Aitoon Koulutuskeskuksen opiskelijat huolehtivat siitä, että jokainen tulija palvellaan mahdollisimman hyvin. Herkutteluhetken jälkeen opiskelijat muistavat vielä kysyä, maistuiko, ja positiivisen vastauksen kuultuaan he ovat aidon iloisia saamastaan palautteesta.

Vohvelikahvilaa pidetään navetalla joka toinen torstai. Toiminta alkoi viime syksynä, ja kävijöitä riittikin mukavasti. Kevään ajan kahviloita pidetään aina parillisten viikkojen torstaisin kello 10–14.

– Kahvilan pitäminen on opiskelijoillemme hyvä tilaisuus harjoitella asiakaspalvelutilanteita ja sosiaalisia tilanteita yleensäkin, opettaja Liisa Lehtojoki Aitoon Koulutuskeskuksesta sanoo.

Oppilaat tekevätkin kaikkensa, jotta kävijät viihtyisivät. Vohvelikahvilassa usein poikkeava Marjut Heiniö kertoo, että vohvelit ovat herkullisia ja palvelu ystävällistä.

– Opiskelijat ovat aina reippaita ja avuliaita. Kyllä tänne mielellään tulee, Heiniö kehaisee.

Samaa mieltä on myös Heiniön koira Igor, joka sai viime torstaina oman vohvelinsa. Kiltti koira malttoi odottaa kiltisti oman vohvelinsa jäähtymistä, vaikka herkulliset tuoksut kävivätkin kutkuttavasti sen nenään.

 

Mukavaa hommaa

Alpo Sillanpää vohvelinpaistovuorossa.

Viime torstaina asiakkaita vohvelikahvilassa palvelleet Alpo Sillanpää, Satu Viitala, Mari Heinilä ja Anna Valkama kertovat työskentelyn kahvilassa olevan mukavaa. Viitala, Heinilä ja Valkama opiskelevat Aitoossa kotitalous- ja puhdistuspalvelualaa. Heillä on menossa viimeinen eli kolmas opiskeluvuosi.

– Minä tein tänään taikinan ja olen paistovuorossa, koulutuskokeilussa viime viikon Aitoossa viettänyt Sillanpää jutteli.

Mari Heinilän mielestä vohvelien paistaminen ja tiskaaminen ovat kahvilan mukavimpia puuhia.

– Tämä on kiva ympäristö. On myös kiva, kun näkee ihmisiä ja voi jutella heidän kanssaan, Satu Viitala sanoo.

Kahvilan tuotto käytetään Aitopajan hyväksi. Aitoolaiset myyvät kuitenkin kahvilassa omia tuotteitaan, ja nämä tuotot he saavat pitää itse. Myytävänä on muun muassa syttyruusuja, joiden avulla takan sytyttäminen käy käden käänteessä. Joulun alla myyntipöydillä oli kuivakakkuja, jotka myös tekivät hyvin kauppansa.

Vohvelikahviloita pidetään huhtikuun loppuun asti. Kevään aikana Aitoon Koulutuskeskuksen kakkosluokkalaiset pitävät navetalla bingopäiviä. Bingoilua on luvassa parittomien viikkojen torstaisin 31. tammikuuta, 14. maaliskuuta ja 11. huhtikuuta.

 

 

 

Igor-koira sai oman vohvelinsa viime viikon torstaina.