Maaliskuun viikonlopuiksi voi vielä majoittua

Kevättalven houkuttelevin laskettelusesonki loma-aikoineen on ovella. Jouko Poukkanen kertoo, että Sappeelta majoituspaikan saa enää satunnaisesti hiihtolomaviikoilla. Viikko 8 alkaa olla täynnä, viikolla 9 on vielä vähän tilaa. Viikonloput ovat täyteen varattuja.

– Olen 20 vuotta tehnyt tätä työtä – sinä aikaa huomaa selvästi, että ihmisten ajankäyttö on muuttunut huomattavasti ja varausjänne sitä mukaa lyhentynyt. Nykyään varauksia tehdään paljon lyhyemmällä aikavälillä kuin ennen, Poukkanen pohtii.

Maaliskuun viikonloppuilta löytyy vielä tällä hetkellä majoituspaikkoja, mutta ei ehkä kovin kauan.  Vuokrattavista kohteista on jatkuvasti pulaa, ja kysyntä vain kasvaa. Siksi Sappeen ydinalueella suunnitellaan jatkuvasti uusia asumisvaihtoehtoja.

Poukkasen mukaan viime aikojen yksi ilahduttava suuntaus on, että Sappeen suosio kasvaa myös muilla kuin koulujen talvilomaviikoilla. Silloin asuminen on edullisempaakin.

– Ihmiset ovat oppineet hyödyntämään väljemmät viikot suunnitellessaan lomanviettoaan. Myös eläkeläiset ovat nykyään yksi laskettelukeskuksen kasvava käyttäjäryhmä, jolle sopivat nämä hiljaisemmat arkiviikot. He ovat myös löytäneet kymppitiistait, hän kertoo.

 

Tontti Sappeessa on sijoitus

Sappeen rinteiden tuntumasta myydään myös vapaa-ajan tontteja. Ne ovat sikäli harvinaisella paikalla, että lähellä ovat yhtä aikaa luonnon rauha ja monipuoliset urheilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Ski-in Ski-out loma-asuntoalueella Mutkamäen kupeessa on parhaillaan vapaita tontteja myynnissä. Lyhimmillään matkaa laskettelurinteestä tontille on 50 metriä.

Jouko Poukkanen toteaa, että Sappeella maan arvon nousu on jo todellisuutta.

– Tontti täällä on hyvä sijoitus muussakin kuin loma-asumismielessä. Jos joskus sen myy, voi olettaa jäävänsä voiton puolelle, hän uskoo.

Keväällä ja kesän mittaan rakentaminen ja kasvu Sappeella jatkuu. Laajeneminen on alueen arkea.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?