Huippu: Päivän aikana käydään läpi ravintolatoiminnan koko kirjo

Sappeeseen tehdään opintoretkiä

Juha Silvan johtaa Sappeen Huippua.

Seitsemän vuotta sitten avannut Sappeen Huippu toi laskettelukeskuksiin aivan uudenlaista monitoimisuutta. Kun hiihtohissit hiljenevät, rinneravintola muuntuu keikka-areenaksi ja yökerhoksi.

– Aamuyhdeksältä aloitetaan aamukahvilla ja pullalla. Päivällä syödään vilkkaana päivänä 700–1000 lounasta. Illalla soi livemusiikki ja yö jatkuu diskomeiningillä kahteen saakka. Päivään mahtuu siis ravintolatoiminnan koko kirjo, Sappeen rinneravintolat Oy:n toimitusjohtaja Juha Silvan sanoo.

Huipun palveluiden toimivuus perustuu hyvään suunnitteluun. Hiljaisesta arjesta selvitään vähällä väellä, mutta sesonkiaikoina käsiä pitää olla riittävästi.

– Lounassutina alkaa hieman puolen päivän jälkeen ja jatkuu puoli viiteen saakka, Silvan tietää.

Sesonkiajaksi avattavista baareista myydään pikkupurtavaa ja juotavaa. Näin kahvin ja oluen hakijat saadaan sivuun ruokalinjoilta, ja väki pääsee nopeasti takaisin rinteeseen.

Sappeen Huippu palvelee päivällä rinneravintolana.

Myös suosikkiartistien keikkaillat vaativat työvoimaa. Esiintymislavan äärelle raivataan tilaa yleisölle ja rinneravintolan linjasto muuntuu yökerhon tiskiksi. Kaikki tapahtuu hetkessä, sillä viimeiset laskettelijat lähtevät iltakahdeksalta ja reilua tuntia myöhemmin talo alkaa täyttyä keikkayleisöstä.

Monien hiihtokeskusten edustajat ovat tehneet Sappeeseen opintomatkoja nähdäkseen, miten ainutlaatuinen paletti toimii. Myös esiintyjät ovat hämmästelleet Huipun joustavuutta.

– Hyvä että kaikki tuli aikanaan suunniteltua perusteellisesti. Mutta kyllä homma silti perustuu ennen kaikkea aurinkoiseen ja palvelualttiiseen henkilökuntaan, Silvan kiittelee.

 

Ennakkomyynti ohjaa suunnittelua

Lippujen ennakkomyynti helpottaa keikkailtojen suunnittelua. Huipun ovelle ja tiskeille osataan värvätä sopivasti väkeä, kun tiedetään, paljonko yleisöä on tulossa.

– Ennakkolippujen ansiosta väki saadaan nopeammin sisään, kun maksuprosessi jää ovelta pois, Juha Silvan sanoo.

Nettikauppa on tehnyt lippujen ostamisen helpoksi. Lauantaisille keikoille myydään nettilippuja perjantaihin puoleen päivään saakka. Netin lisäksi lippuja kaupataan ennakkomyyntipisteissä. Niistä suosituimpana pysyy vuodesta toiseen Aapiskukko.

– Siinä säästää muutaman euron, kun ostaa lippunsa ennakkoon. Mutta useimmille tärkein syy on kuitenkin se, että ennakkolipulla varmistaa sisäänpääsyn.

Vielä toistaiseksi Sappeen ei ole tarvinnut käännyttää yleisöä Huipun ovelta. Joka talven suosituimpina iltoina on kuitenkin jouduttu laskemaan, vieläkö väkeä voi ottaa sisään. Tämä kerää vääjäämättä jonoa ovelle.

– Ennakkolipulla pääsee sujuvammin sisään, kun ei tarvitse jäädä jonottamaan kassalle.

Keikkalippujen lisäksi myös majoitusta myydään entistä enemmän netin kautta. Edullisten bändipakettien ansiosta Sappeen mökit ja huoneistohotelli täyttyvät suosikkiartistien keikkaviikonloppuina.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?