Pälkäne: Valtuusto jatkoi henkilövalintoja

Vesava valittiin tekniseksi johtajaksi

Insinööri Matti Vesava on valittu Hanna-Kaisa Lahtisalmen seuraajaksi Pälkäneen kunnan tekniseksi johtajaksi. Valinta tehtiin valtuustossa lopulta suljetun lippuäänestyksen perusteella, kun hallituksen tekemän, Vesavan pestaamista puoltavan esityksen rinnalle nostettiin valtuustossa Jukka Sandelinin valitseminen virkaan. Äänestykseen kelpuutettiin mukaan kaikki teknisen johtajan virkaa hakeneet.

Neljän kuukauden koeajalla aloittava Vesava sai 22 ääntä, Sandelin neljä ja ”Matti Vesala” yhden. Viimeksi mainittu kuitenkin hylättiin, koska kyseisen nimistä ehdokasta ei ollut hakijalistassa.

Valtuusto päätti myös lakkauttaa hallintojohtajan viran. Hallintojohtajalle kuuluneet tehtävät siirretään nykyisen perusturvajohtajan Janita Koiviston hoidettaviksi.

Kunnassa alettiin miettiä virkojen uudelleenjärjesteltyä, koska nykyinen hallintojohtaja Maija-Riitta Mäkitalo siirtyy pois Pälkäneeltä maaliskuun alussa ja perusturvajohtajan tehtäviä olisi jouduttu joka tapauksessa miettimään lähivuosina. Sosiaali- ja terveystoimi ovat siirtymässä lähivuosina Kangasalan kunnan hoidettavaksi niin sanotulla isäntäkuntamallilla, ja erikoissairaanhoidon osalta puolestaan Pälkäne on mukana tilaajarenkaassa Tampereen kehyskuntien kanssa.

Koivisto on työskennellyt perusturvajohtajana Pälkäneellä vuodesta 2009 lähtien ja suorittaa parhaillaan johtamisen erikoisammattitutkintoa. Perusturvajohtajan esimiestehtäviä aiotaan siirtää muun muassa kamreerille ja kehittämispäällikölle.

Virkajärjestelyt saattavat saada jatkoa, kun kunnassa selvitellään, miten vesihuoltolaitoksen käyttöpäällikön avoimeksi jäävää paikkaa täytetään.

Lisäksi Pälkäneen kunnanvaltuusto on nimennyt edustajakseen Pirkanmaan liiton edustajainkokoukseen Timo Ailion ja hänen varalleen Jarkko Pihkalan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?