Politiikka: Sofia Vikman sai pälkäneläisen oikean käden

Matti Lepistö aloitti eduskunta-avustajana

Pälkäneläinen Matti Lepistö on aloittanut työn eduskunta-avustajana. Sydän-Hämeen Lehden avustajana pitkään toiminut Lepistö on Sofia Vikmanin oikea käsi.

Pälkäneläinen Matti Lepistö aloitti helmikuun alussa työn Sofia Vikmanin (kok) eduskunta-avustajana.

– Toivottavasti saan olla tiiviissä yhteydessä pirkanmaalaisten ja pälkäneläisten kanssa, vaikka työpaikka sijaitseekin Helsingissä Arkadianmäellä. Yhteystietoni löytyvät eduskunnan sivuilta, joten soitellaan ja vaihdetaan sähköpostiviestejä, Lepistö tuumaa valtiopäivien avajaishumun keskeltä.

26-vuotias Lepistö on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja hän on työskennellyt erilaisissa viestintäalan tehtävissä. Lepistö on tuttu monille Sydän-Hämeen Lehden lukijoille, sillä hän on toiminut useita vuosia lehden avustajana.

Lisäksi Lepistö oli vuosina 2004–2008 Pälkäneen vapaa-aikalautakunnan jäsen sekä varavaltuutettu kokoomuksen riveissä.

Sofia Vikman on ensimmäisen kauden kansanedustaja, suuren valiokunnan ja puolustusvaliokunnan jäsen sekä tamperelainen kaupunginvaltuutettu. Lukuisten luottamustehtäviensä ohella Vikman toimii YK-liiton puheenjohtajana.

 

Avoimen haun kautta

Valinta kansanedustajan avustajaksi oli monivaiheinen, eikä avustajan paikka tullut Lepistölle kuin se kuuluisa presidentin illallinen. Kansanedustaja Vikman järjesti avoimen rekrytoinnin etsiessään uutta eduskunta-avustajaa. Ensin ehdokkaat seulottiin CV:n ja työhakemusten perusteella. Tämän jälkeen avustajan työhön parhaiten soveltuvat kutsuttiin työhaastatteluun Arkadianmäelle.

Kansanedustaja Vikmanin lisäksi haastatteluun osallistui Kokoomuksen naisten liiton pääsihteeri Jenny Nyman. Tiukan haastattelun ja tenttauksen päätteeksi hakijoille annettiin soveltuvuustehtävät, jotka piti palauttaa seuraavana päivänä.

– Arvostan kovasti sitä, että kiireinen kansanedustaja käytti paljon aikaa rekrytointiin. Se mielestäni osoittaa sen, että myös itse avustajana aikoinaan työskennellyt Vikman arvostaa eduskunta-avustajan työtä, Lepistö näkee.

Sofia Vikman on toistuvasti korostanut kansanedustajuuden olevan ammattityö, joka vaatii erityisosaamista. Niinpä myös avustajan valinnassa pätevyys ja soveltuvuus ratkaisivat, ei niinkään aktiivisuus puoluetoiminnassa tai yhteiset tuttavat.

– Kun sain lopulta kuulla tulleeni valituksi, olin positiivisessa mielessä kuin puulla päähän lyöty. Kaikki minut tuntevat tietävät haaveilleeni työpaikasta eduskunnassa. Yhtenä päivänä unelma tältä osin sitten toteutui, vaikkakin kovin työ on vasta edessä.

Kansanedustajilla on edessä työntäyteinen istuntokausi, ja hommia riittää myös eduskunta-avustajille.

Lepistö seuraa nyt työnsä puolesta tiiviisti Pirkanmaan alueen ajankohtaisia asioita ja puheenaiheita, mikä on tuonut eteen kiintoisan tilanteen.

– Kun vielä muutama kuukausi sitten kirjoittelin työkseni esimerkiksi Sydän-Hämeen Lehteen, kuuluu nyt työtehtäviini lukea sitä säännöllisesti, Lepistö nauraa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?