Mikrotytöt jatkoivat voittoputkeaan

Pälkäneen urheiluviikonloppu oli vilkas. SB Lujan Leidit emännöivät salibandyn nelosdivisioonan kotiturnausta Luopioisten Luja-Lukko Areenalla. Suunnistusväki oli mukana Veikko Hakulisen hiihtorasteilla, jotka keräsivät satoja eteläisen Suomen suunnistajia Isokankaan maastoon.

Koripallopelejä oli buukattu viikonlopuksi niin paljon, ettei kaikkia saatu sovitettua Yhteiskoululle, vaan lauantaina pelattiin myös Luopioisten liikuntahallilla.

Yhteiskoulun lauantainen koripallon sarjaturnaus oli Luja-Lukon mikrotyttöjen ensimmäinen kotiturnaus. Tyttöjen nuorin ikäluokka aloitti sarjataipaleensa viikkoa aiemmin voitokkaasti vierasturnauksessa.

Yhteiskoululla tahti jatkui entisellään. Aamun ottelussa Pirkkalaa vastaan pälkäneläiset pääsivät harjoittelemaan korintekoa. Ainoa jännitysmomentti oli se, saavatko vieraat avattua pistetilinsä. Lopulta Luja-Lukko vei ottelun 74–10.

Iltapäiväpelissä BC Nokia pisti pälkäneläisten taidot tiukempaan puntariin. Nokian pallokoulun kasvatit olivat vuoden, pari pälkäneläisiä nuorempia. Pelivuosia vastustajilla on kuitenkin takana enemmän, sillä monet pelaajista ovat kesyttäneet palloa jo kolmen, neljän vanhasta alkaen. Niinpä vastakkain oli kaksi tasavahvaa joukkuetta, jotka molemmat hakevat ensimmäistä vuotta kokemusta mikrotyttöjen sarjapeleistä.

Luja-Lukko painoi pelin nokialaisten päätyyn, mutta kurinalaisesti puolustaneet vieraat eivät päästäneet nostamaan pisteitä helpoista paikoista. Pallonmenetykset kostautuivat vastahyökkäyksinä, joista oli helpompi pussittaa koreja.

Hyvässä joukkueessa tarvitaan erilaisia pelaajia. Luja-Lukon ryhmästä alkaa erottua monenlaisia kykyjä, sillä menestyksen myötä itseluottamus on kasvanut ja oman pelipaikan tehtävätkin alkavat olla hallussa.

Luja-Lukko pyöritti peliä kahdella hieman erilaisella kentällisellä. Toisessa kenttätapahtumia hallitsi joukkueen tehotyttö Hanna Hirvonen, toisessa peliä pyöritti joukkueen pallotaituri Ida Östring. Taitava pelintekijä ei hätkähtänyt vastustajien prässistä, vaan suojasi palloa mainiosti ja katsoi pää pystyssä, mistä löytyy vapaa pelaaja.

Vauhdikas ja hyvätasoinen mikrotyttöpeli päättyi kotijoukkueen 35–24 voittoon. Jos iloinen ja yritteliäs joukkue jatkaa samaan malliin, pisteitä on tiedossa jatkossakin. Lauantaina Pälkäneen mikrotytöt matkaavat Forssaan, jossa kohdataan sarjan toinen tappioton joukkue Forssan Alku.

Mikrotytöt, 2. divisioona

Luja-Lukko – PirVi 74–10
Luja-Lukko – BC Nokia 35–24

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?