Sydäntalvea vietetään Kuhmalahdella

Suomen Punaisen Ristin Kuhmalahden osasto yhteistyötahoineen järjestää Sydäntalvi-tapahtuman lauantaina 16.2.

Tapahtuma pidetään Pentosalissa Kirkonkylässä. Ohjelman osuus alkaa kello 12.30

Ohjelma koostuu viihteestä, mukavasta yhdessäolosta ja tietoiskuista, joissa kerrotaan Punaisen Ristin työhön osallistumisesta ja sen mahdollisuuksista. Tarjolla on tietoa esimerkiksi ystäväpalvelun, Ensiaputoiminnan tai Vapepa-toiminnan ottamisesta omien harrastusten joukkoon.

Myös paikallisten toimijoitten verkostoituminen ja keskinäisen viestinnän onnistuminen on tärkeää varsinkin onnettomuuksien tai muiden hankalien tapahtumien sattuessa.

Tämän tilaisuuden tiimoilta Punaisen Ristin Kuhmalahden osaston kanssa on verkostoituneena LC-Kuhmalahti, kappeliseurakunta, MLL:n osasto sekä mahdollisesti muitakin toimijoita. Kappeliseurakunnan taholta on yhteisvastuukeräyksen teema esillä. MLL:n osastolla toimii kerhotilassa lastenkamari.

Viihteestä huolehtii tamperelainen laulaja, viihteentekijä Tarja Jykylä. Tuntia ennen ohjelmaosuuden alkua eli kello 11.30, on hernekeittolounas valmiina nautittavaksi ja lähtökahvit juodaan noin kello 14.45. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on kaikille avoin.

Sydäntalvi on valtakunnallinen valmiusharjoitus

Sydäntalvi-tapahtumia järjestetään lauantaina ympäri Suomea. Ne ovat samalla valmiusharjoituksia, sillä niissä parannetaan valmiutta toimia rajuissa myrskyissä.

– Samalla kun vapaaehtoiset järjestävät vanhuksille ja muille vieraille ohjelmaa, he perehtyvät siihen, miten he tosipaikan tullen voisivat auttaa viranomaisia ihmisten evakuoinnissa ja tilannetiedon välittämisessä, Punaisen Ristin Hämeen piirin valmiuspäällikkö Ari Saarinen sanoo.

Punaisen Ristin Sydäntalvi-harjoitus järjestetään yli 200 paikkakunnalla. Sydäntalvi-tilaisuuksien organisoiminen ja niistä raportoiminen on osa harjoitusta. Useilla paikkakunnilla tapahtumat järjestetään palvelutaloissa tai vanhainkodeissa. Esimerkiksi Luopioisissa Sydäntalvi-tilaisuus järjestetään Haaparinteen kuntoutumiskodilla. Kuntoutumiskodin asukkaat pääsevät nauttimaan laulusta, runoista ja tansseista.

Kaikki Sydäntalvi-tapahtumat ovat ohjelmallisia ja lämminhenkisiä tilaisuuksia. Punainen Risti on perinteisesti järjestänyt ystävänpäivän tapahtumia, ja tänä vuonna usealla paikkakunnalla ystävänpäivän vietto yhdistetään Sydäntalvi-harjoitukseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?