Laskiaistempaus kokosi Sahalahden lapsiperheet

Nallen rattaille riitti kyytiläisiä

Satu Rapatti (vasemmalla) sylissään Ada ja Minna Lehtonen Ellan kanssa Nalle-ponin kyydissä.

– Nouseekohan poni nyt ilmaan, kun meitä tulee tänne niin paljon, Satu Rapatti hätäili kivutessaan Ada-tyttärensä kanssa Nallen rattaille.

Epäily oli turhaa. Poni pysyi maan kamaralla, vaikka samalle ajelukierrokselle lähti myös Minna Lehtonen Ellan kanssa.

– Vähän raskaasti se kumminkin nousi mäkeä ylös, naiset tuumasivat noustessaan kyydistä.

Pikkutyttöjä ponikyyti viehätti niin, että he kinusivat heti uusintakierrokselle. Äidit esittelivät lapsille MLL Sahalahden yhdistyksen järjestämän laskiaistempauksen muita vaihtoehtoja, moottorikelkka-ajelua ja makkaranpaistoa. Oli seurakuntatalon pihalle rakennettu komea lumivuorikin portaineen kaikkineen.

– Samalla, toimivalla reseptillä mennään, miksi sitä muuttaisi, yhdistyksen toimija Tiina Uskalinmäki kertoi sunnuntain ohjelmasta.

Tempaus kokosikin hienosti Sahalahden lapsiperheitä ulkoilemaan leudossa talvisäässä.

 Laskiaisen herkut seurakuntatalolta

Makkaran sai paistaa mieleisekseen seurakuntatalon pihalle viritetyllä nuotiolla. Jos arpaonni suosi, kotiin viemisiksi tuli komea kakku. Oikeita laskiaisen herkkuja, hernekeittoa ja kermatäytteisiä pullia, myivät lähetyksen naiset seurakuntatalolla ja entisten vanhustentalojen kerhohuoneella.

Sanni ja Tommi Jalavan ja heidän lastensa Jetron ja Fridan sunnuntain ohjelmaan kuului myös osallistuminen kappeliseurakunnan järjestämään perhekirkkoon.

– Herkuteltiin sen jälkeen laskiaispullilla, vanhemmat kertoivat.

Sanni ja Tommi Jalavan ja heidän lastensa Jetron ja Fridan laskiaissunnuntain vietto alkoi seurakuntatalossa pidetystä perhekirkosta.

Ensimmäistä kertaa laskiaistapahtumassa mukana olleet Jalavat, hiljattain kun ovat Sahalahdelle muuttaneet, suunnittelivat ainakin vielä tekevänsä kierroksen Nalle-ponin kyydissä. Se päätös tiesi jonottamista, sillä ajelu oli taas lasten ykkössuosikki edellisvuosien tapaan. Hyvänä kakkosena tuli moottorikelkkakyyti Taisto Lahtisen ohjastamalla menopelillä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?