Helenius viikon pelaaja AHL:ssä

Pälkäneeltä jääkiekkoa seuraavan maailman tietoisuuteen ponnahtanut Riku Helenius on päässyt viime aikoina AHL-liigassa oivaan vireeseen. Maaliskuun alussa 25 vuotta täyttävä maalivahti on valittu AHL:n viikon pelaajaksi. Syracuse Crunchin maalinsuun tehokkaasti tilkinnyt Helenius torjui joukkueelleen kolme voittoa, joista kaksi nollapeliä. Kolmannessa voittopelissä Helenius yllätettiin kerran ylivoimalla. Mainio viikko johti erinomaiseen torjuntaprosenttiin 98,7 – 80 torjuntaa 81 laukauksesta.

Helenius on pelannut tällä kaudella 20 ottelua, joista on kirjautunut tilastoihin yksitoista voittoa ja kahdeksan tappiota. Torjuntaprosentti näistä peleistä on 89,1.

Pälkäneläisvahti lähti Pohjois-Amerikkaan voitettuaan SM-kultaa Jypissä viime keväänä ja otettuaan haltuunsa tulokasmaalivahtien nollapeliennätyksen liigassa. Amerikan-reissu on Heleniuksen uralla toinen; edelliskerralla visiitti huipentui NHL-otteluun Tampa Bay Lightningin paidassa ennen paluuta Eurooppaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?