Elokuu: Letkeä luomusoundi toimi Huipussa

Kesähittejä hiihtolomalla

Viime kesänä ei voinut välttyä letkeältä Soutaa huopaa -rallatukselta. Virallisen kesähitin asemasta sen kanssa kilpaili lähinnä Elokuu-yhtyeen toinen single Saatilla. Molemmissa kappaleissa soi kesäillan nostalgia, jota yhtyeen nimikin henkii.

Reggaeartisti Nopsajalan ja räppäri Junon bändi on naittanut puhemusiikin ja iskelmän kiehtovaksi keitokseksi, josta pitävät nekin, jotka inhoavat räppiä ja iskelmää. Vastustamattomimmillaan bändin haitari-, läskibasso- ja urkusoundi on elävänä esiintymislavalla.

Keikkatauolta palannut Elokuu aloitti hiihtokeskuskiertueensa lauantaina Sappeesta. Kokoonpano esitteli ensilevynsä hittien lisäksi maistiaisia uusista kappaleista, joiden tahtiin suomalaiset ensi kesänä viheltelevät.

Eteläisen Suomen hiihtolomaviikon päättänyt ja Hämeen hiihtolomaviikon aloittanut bileilta ei vetänyt Huippua täyteen. Paikalliset nuoret olivat lähteneet liikkeelle, mutta kauempaa bändi ei onnistunut houkuttelemaan kuulijoita. Niinpä tunnelma tiivistyi lavan äärellä vain isoimpien hittien ajaksi.

Bändin lisäksi äänimies varmisti sen, että yleisö palasi hymy huulilla kotiin: yhtyeen mehevää luomusoundia ei pilattu älyttömällä äänenvoimakkuudella, vaan keikasta saattoi nauttia ilman korvatulppia. Se alkaa olla nykyisin rockkeikoilla harvinaista herkkua.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?