Helmikuun Hirnahdusta vietettiin Iharissa

Hirnahdus -tapahtuman hulinaa. Makkarat ja tikkupullat tekivät kauppansa. Poniratsastuksen välissä oli mukava levähtää nuotion äärellä.

Ratsastusseura PR-88 järjesti talvisen ulkoilutapahtuman sunnuntaina 17. helmikuuta. Toistasataa henkeä vauvasta vaariin kokoontui Hurjan Kollin tallille Ihariin nauttimaan pilvisestä iltapäivästä talutusratsastuksen ja makkaranpaiston merkeissä.

Heti kello 15 jälkeen tienvarsi täyttyi autoista ja tallin piha lapsiperheistä. Suurin osa paikalle saapuneista oli alakouluikäisiä ja nuorempia, mutta oli joukossa hiukan vanhempaakin väkeä lähistöltä. Talutusratsastuksessa ratsuina toimivat Hurjan Kollin tallin hevoset ja ponit, joista ainakin joillekin ratsastajille tuntui valikoituvan selvät suosikit. Jonossa olleet lapset olivat valmiita jopa päästämään toisia ohi päästääkseen juuri sen tietyn hevosen tai ponin kyytiin. Myös Ossi-ponin vetämiin kärryihin oli halukkaita jonoksi asti.

Mehun lisäksi paikalla myytiin tikkupullaa ja makkaraa, jotka jokainen sai paistaa itse nuotiossa. Kun hepan kyydistä malttoi jäädä pois, oli paikalla mahdollisuus myös tutustua hevosaiheisiin tehtäviin tai laskea liukurimäessä. Tunnelma oli rento, mutta korkealla. Myös talkoissa olleet seuran jäsenet vaikuttivat tyytyväisiltä, vaikka ehtivätkin nuotion ääreen vasta tapahtuman päätyttyä.

Jos et nyt löytänyt tietäsi perille, ei hätää. Jatkoa seuraa, kun Ratsastusseura PR-88 järjestää heinäkuussa keppihevostapahtuman koko perheelle. Lisätietoa siitä ja kuvia Helmikuun Hirnahduksesta löytyy osoitteesta pr-88.sporttisaitti.com.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?