Hippo-hiihto palaa Sahalahdelle

Perinteinen hiihtotapahtuma Hippo-hiihto tekee paluun Sahalahdelle. Kaikille alle 13-vuotiaille tarkoitettu hiihtokisa järjestetään Vilpeilän koululla lauantaina 9. maaliskuuta. Ikäluokat ovat 2001 ja 2010 välillä eli nuorimmat hiihtäjät voivat olla kaksivuotiaita.

Edellisistä Sahalahden Hippo-hiihdoista on vierähtänyt aikaa ainakin 20 vuotta. Perinteen palauttaa Sahalahteen kylä- ja kouluyhdistys Vilpeilän Valpas yhdessä Kangasalan Osuuspankin kanssa.

Hippo-hiihdossa tyylilaji on perinteinen, kuten tapahtuman konseptikin. Uudempaa aikaa sen sijaan edustaa netti-ilmoittautuminen. Kisan ilmoittautumislomake on auki 7.3. asti Kangasalan Osuuspankin nettisivuilla. Sieltä voi myös edellisenä iltana tarkistaa, mihin aikaan oman sarjan hiihto on.

Hiihtomatkat ovat lyhyitä. Ladut ovat helppoja peltolatuja, vain isoimmilla saattaa reitillä olla loiva mäki. Pienimpien matkat ovat 50 metriä ja isoimpien korkeintaan kaksi kilometriä.

Luvassa on suuren, mutta leikkimielisen urheilujuhlan tuntua, kun pääosassa ovat pienet hiihtäjät. Samalla vanhemmat ja kannustusjoukot voivat unohtaa huippuhiihdon dopingskandaalit ja nauttia aidoista tunteista ja kihelmöivästä jännityksestä.

Ilmoittautumislomake ja lisätietoja Kangasalan Osuuspankin sivuilta www.op.fi/kangasala.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?