Hermannin laajennus valmiiksi vuodenvaihteessa

Päiväkoti Hermannin laajennustöitä koskevat tarjouspyynnöt on pistetty liikkeelle ja vastauksia odotetaan takaisin pääsiäisen tienoilla. Pälkäneen varhaiskasvatuksen päällikön Marja-Liisa Lehdon mukaan päiväkodin uusi, kolmas osasto saadaan käyttöön toivottavasti jo vuodenvaihteessa. Aikataulu on tiivis, mutta Hermannin päiväkotikin rakennettiin yhtä lailla noin kahdeksassa kuukaudessa.

Uuteen runsaaseen 20 lapsen osastoon tulee siirtymään kunnan vuorohoito, ja yöhoidolle järjestetään kunnolliset puitteet sprinklauksineen. Lehto kertoo, että vuorohoidon tarve koskee Pälkäneelläkin jo noin pariakymmentä lasta.

– Se on lisääntynyt viime vuosina, kun tarvetta on esimerkiksi kauppojen, tehtaiden ja hoitolaitosten työntekijöiden perheissä.

Vuoro- ja yöhoidon lisääntymisen lisäksi päiväkodin laajentamisen taustalla on pyrkimys vähentää lukuisien ryhmäperhepäiväkotien määrää.

Laajennusta mietittiin rakennettavaksi jo viime vuonna, mutta hanke siirtyi lopulta tämän vuoden puolelle. Laajennukseen on varattu investointirahaa 490 000 euroa.

Varhaiskasvatuksen päällikkö Lehto uskoo summan riittävän. Osastolle ei tule omaa laitoskeittiötä, vaan pieni kotikeittiö ilta- ja viikonloppuajan ruoanlaittoon. Yksiosastoinen pieni erillinen päiväkoti olisikin luultavasti tullut kunnalle paljon kalliimmaksi. Hermannin tontille jätettiin varaus lisäosastolle jo silloisessa suunnitteluvaiheessa.

Päivähoitopaikkojen puolesta Hermannin uuden osaston valmistumista ei tarvitse hoputtaa. Kevään osalta tilanne on hallinnassa, ja syksyksi on vapautumassa paljon hoitopaikkoja poikkeuksellisen suuren esikouluikäluokan jäljiltä.

– Aina kuitenkin pitäisi olla tyhjää jossakin. Esimerkiksi viime syksynä oli väljyyttä, mutta jouluun mennessä kaikki paikat olivat täynnä, Lehto muistuttaa.

Yksi kommentti

  1. Mä en oo spurgu

    Jos kaikki yöhoitopaikat eivät täyty siellä tulevassa laajennusosassa, niin voisiko sosiaalihuolto majoittaa kunnan asunnottomia henkilöitä yön ajaksi niille tyhjiksi jääneille patjoille?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?