Pälkäne lisää avoimuutta

Pälkäneen kunnanhallitus aikoo lisätä avoimuutta kunnan kokouskäytännöissä. Hallitus aikoo kevään aikana ottaa käyttöön kattavasti kunnan kokoushallinnossa käytäntöjä, joita on esitetty aiemmin tehdyssä kuntalaisaloitteessa.

Aloitteessa esitettiin, että kunnan toimielinten esityslistat julkaistaan internetissä heti niiden valmistuttua ja liitteet julkaistaan esityslistan ja pöytäkirjan mukana. Lisäksi aloitteessa pyydettiin, että mikäli jokin asia on välttämätöntä tuoda kokoukseen esityslistan ulkopuolelta, siitä informoidaan etukäteen toimielimen puheenjohtajia ja lähetetään asia mahdollisuuksien mukaan ennen kokousta sähköpostitse toimielimen jäsenille. Samalla esityslistalle merkitään asian valmistelijan ja lisätietojen antajan nimi ja puhelinnumero, jolloin luottamushenkilöt, muut kuntalaiset ja media voivat jo ennen päätöksentekoa hankkia asiasta lisätietoja oikeilta henkilöiltä.

Aloitteen mukaan ne edistävät kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja tulisi viipymättä ottaa käyttöön myös Pälkäneen kunnassa.

Kunnanhallituksessa katsottiin, että aloitteessa esitetyt asiat ovat kuntalaisten tiedonsaannin parantamiseksi sekä asioiden valmistelun ja päätöksen läpinäkyvyyden edistämiseksi tärkeitä ottaa huomioon ja käytännöksi Pälkäneellä.

Nykyistä kattavampaan esityslistojen ja pöytäkirjojen julkaisemisen käytäntöihin siirtyminen kunnan toiminnassa on hallituksen mukaan perusteltua. Parhaillaan käynnissä olevassa kunnan kotisivujen uudistamisessa aiotaan ottaa huomioon aloitteessa esitetyt asiat ja saada kunnan tiedottaminen uudelle tasolle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?