Onko eläimillä oikeuksia?

Viime kuukausien uutisissa on voitu lukea viikoittain susien salakaadoista, koirien pentutehtaista sekä  heitteille jätetyistä nautakarjoista. Ikävät uutiset seuraavat toistaan ja moni miettii, miten tämä on sivistys- ja hyvinvointivaltiossa edes mahdollista.

Vaikka eläinsuojeluviranomaiset eli poliisit ja eläinlääkärit tekevät lujasti töitä, silti Suomen noin 60 vapaaehtoista eläinsuojeluvalvojaa ovat kiireisiä. He tekevät kutsumustyötään vuosittain sadoissa ja taas sadoissa paikoissa neuvoen, valvoen ja auttaen. Yhteistyö viranomaisten kanssa on viime vuosina tiivistynyt, koska päämäärä on yhteinen: eläinten oikeuksien turvaaminen ja hyvinvointi.

 

Kuinka olla itse avuksi?

Ensi keskiviikkona 27.3. klo 19-21 pälkäneläinen SEY:n eläinsuojeluvalvoja Hanna Heino kertoo tekemästään työstä ja eläinten hyvinvoinnista esimerkein paitsi koko maassa, myös omalla alueellamme. Luentopaikkana on Pälkäneen pääkirjasto ja tilaisuus on maksuton. Ikärajasuositus on 16 vuotta luennolla mahdollisesti kuultavien herkempiä ihmisiä koskettavien esimerkkien vuoksi.

Tilaisuudessa on mahdollisuus kyselyyn ja avoimeen keskusteluun. Paikalle tulijat kuulevat lisäksi kuinka he itse voivat halutessaan ryhtyä tukemaan toimintaa esimerkiksi toimittamalla vanhoja liinavaatteita, toimimalla luonnonvaraisten eläinten tukikotina tai rakentamalla siilille pesän.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?