Kirjoitukset: Juho Toukola kohtasi odotettua helpomman englannin ennen keskiviikkoista lukion loppuvastusta – matematiikan ylioppilaskoetta

Enää vaikein jäljellä

– Olisin odottanut paljon vaikeampaa. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, myhäilee pälkäneläinen Juho Toukola.

Ylioppilaskirjoitukset ovat hänen osaltaan edenneet finaalivaiheeseen, kun englanti on saatu kaikesta päätellen varsin onnistuneesti suoritettua. Jäljellä on vielä kirjoitusten haastavin osa, matematiikka. Englantia varten Toukola valmistautui kieltä kuuntelemalla, lukemalla, puhumalla ja kirjoittamalla, mutta matematiikan kohdalla lähestymistapa on toinen.

– En usko, että saan sitä matematiikan kirjaa otettua käteen. Minulla on kova luotto siihen, että se menee niin hyvin kuin se sitten menee – mitään ihmeparantumisia ei enää tässä vaiheessa tapahdu, hän tunnustaa.

Suuria paineita hän ei ole kevään puserruksesta ottanut, vaikka abiturienttien harteille ladataan perheissä ja jopa koko suvussa toisinaan suuria odotuksia.

– Olen ajatellut niin, että se olen minä joka tässä kirjoitan ja joka sitä lappua johonkin tarvitsen. On melko sama, tuleeko se nyt vai sitten joskus myöhemmin. Tuo hällä väliä -asenne, jota en sinänsä suosittele kenellekään, auttaa hyvin sen suoritusstressin kanssa, Toukola hymähtää.

Toukola myöntää, että tulevaisuus on vielä monelta osin hämärän peitossa, vaikka tiedossa on jo väliaikainen työpaikkakin ennen kesällä alkavaa varusmiespalvelusta.

– Se, mitä lopulta tulen tekemään, on vielä auki. Lähden vasta etsimään sitä omaa alaa.

Pälkäneläinen Juho Toukola on jättämässä lukion tänä keväänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?