Valtti Consulting Oy: Lasituksia, keittiö- ja wc-remontteja sekä mökkitalkkarihommia

Yrittäjä työllistää itsensä ympäri vuoden

Ari-Pekka Valtti muutti perheineen Pälkäneelle joulukuussa. – Olemme viihtyneet todella hyvin, sillä viihdymme parhaiten maaseutumaisessa ympäristössä, yrittäjä kertoo.

Ari-Pekka Valtilla on yrittäjänä yksi keskeinen tavoite – työllistyä tasaisesti ympäri vuoden. Rakennus- ja remontointialalla toimivan miehen työkenttään kuuluvat lasitusten, keittiö- ja wc-remonttien tekeminen sekä mökkitalkkarina toimiminen.

– Yhden miehen firmassa olisi hyvä, kun tekemistä riittäisi jokaiselle vuodenajalle, Valtti miettii.

Pälkäneen Salmentaakse joulukuussa perheineen muuttanut asuva mies tekee töitä ympäri Pirkanmaata. Mökkitalkkarin hommia hän toivoo tekevänsä jatkossa pääasiassa Pälkäneen alueella.

– Uskon, että täällä jo toimivien mökkitalkkareiden rinnalle mahtuu vielä yksi talkkari lisää. Riittäähän täällä ainakin kesämökkejä. Aikaisemmin olen tehnyt tätäkin hommaa koko Pirkanmaan alueella, hän toteaa.

Mökkitalkkarina Valtti tekee pieniä remontteja kuten maalausta, laiturin kunnostusta, talvikunnossapitoa, portaiden kunnostamista ja kattojen sekä räystäskourujen puhdistusta. Pälkäneläinen kertoo, että tehtävästä töistä sovitaan tapauskohtaisesti kunkin asiakkaan kanssa erikseen.

Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Ari-Pekka Valtti työskenteli Ikaalisissa tilaelementtejä tekevässä yrityksessä. Omistajanvaihdoksen yhteydessä firmasta pistettiin pihalle 40 työntekijää, Valtti muiden muassa. Ikaalisista hän muutti työn perässä Tampereelle. JS-lasissa Valtti tutustui ensimmäisiä kertoja lasitusten tekoprosessiin.

– Pikkuhiljaa aloin tehdä JS-lasille töitä alihankkijana oman toiminimen alla. Teenkin nykyisin kyseisen yrityksen kanssa yhteistyötä lasitustöissä.

Viime kesänä mies työskenteli valtaosan työajastaan Vuoreksen asuntomessualueella, jonne tehtiin paljon terasseja sekä niiden lasituksia. Hän mainitseekin, että terassien rakentaminen ja niiden lasittaminen tuntuu nyt olevan pienoisessa nosteessa.

 

Avaimet käteen

Keittiö- ja kylpyhuoneremontteja Valtin yritys tekee avaimet käteen -periaatteella. Asiakas saa esittää väri-, malli- ja muita toiveitaan yrittäjälle, joka koostaa mahdollisesta lopputuloksesta tietokoneversion. Keittiökalusteet Valtti Consulting tuo suoraan maahan. Kylpyhuoneremonteissa firma tekee yhteistyötä SpaLifen kanssa.

Valtti on aina viihtynyt vasara kädessä. Hän naurahtaa, että käsillä tekeminen on varsinkin hänen isänsä ansiota.

– Kun olin pieni, isä puuhasi ja touhusi aina jotakin. Hän löi minullekin vasaran käteen jo pikkunappulana. Remontoimis- ja raksahommat ovatkin olleet jollakin tavalla mukana elämässäni oikeastaan aina.

Valtti suoritti rakennusalan perustutkinnon vuonna 1982. Työt järjestyksenvalvojana houkuttivat opiskelemaan vielä myöhemmin turvallisuusalan erikoisammattitutkinnon. Viime vuosina turvallisuusala on kuitenkin jäänyt vähemmälle ja Valtti on keskittynyt enemmän remonttitöihin.

– Hommia on riittänyt ihan mukavasti ja toivon, että niitä riittää jatkossakin, Valtti kiteyttää.

 

Yrittäjyyden vapaus

Tampereelta kotoisin oleva Valtti kuvailee itseään varsin yrittäjähenkiseksi. 1980-luvun lopulla hän teki järjestyksenvalvojan hommia, mutta kaipasi yötyön rinnalle jotakin päiväsaikaan suoritettavaa työtä. 1990-luvun alussa kuvioihin tulivatkin mökkitalkkarin hommat.

Yrittäjyydessä Valttia viehättää varsinkin työn vapaus. Omista töistä vastaaminen ja itsensä herrana oleminen sopivat hänelle.

– Samalla tämä merkitsee sitä, että kahdeksan tunnin työpäivä ei useinkaan riitä, vaan yrittäjänä ollaan 24 tuntia vuorokaudessa. Viikonloput olen kuitenkin yrittänyt pyhittää perheelle.

Perhe on viihtynyt Salmentakana maaseudun rauhassa erinomaisesti. Valtti kertoo perheen nykyisen kotitalon löytyneen erään remonttityön yhteydessä viime kesänä.

Viikonloput ja muun vapaa-aikansa Valtti viettää paitsi perheensä myös harrastustensa parissa. Hän on harrastanut taekwondoa ja combat hapkidoa lähes 30 vuoden ajan.

– Combat hapkido on erityisesti poliiseille ja turvallisuusalan ammattilaisille suunnattu laji, jossa harjoitellaan lakeihin ja asetuksiin perustuvia hallintamenetelmiä eri tilanteisiin. Laji ei kuitenkaan ole kilpalaji toisin kuin esimerkiksi taekwondo, Valtti selventää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?