Asenne erottaa yrittävän ja onnistuvan yrittäjän

Metalli- ja konevälitys MJU Oy:n viime vuosi oli parempi kuin edellinen, joka puolestaan oli parempi kuin edeltäjänsä. Kuhmalahtelaisyrityksessä katsotaan luottavaisena myös eteenpäin: firma teki juuri rahallisesti tuntuvat laitehankinnat, jotka ovat satsausta niin turvallisuuteen ja monipuoliseen osaamiseen kuin imagoonkin.

– Koneet ovat tulevaisuutta varten. Aiomme edelleen olla pieni, paikallinen ja nopeasti toimiva yritys, joka pystyy kuitenkin tarjoamaan paljon, summaa yrityksen toimitusjohtaja Janne Uusitalo.

Uusia tukipylväitä yrityksen toiminnalle jatkuvasti hakevalla Uusitalolla on koko ajan työn alla useita erilaisia suunnitelmia, joista valtaosalla on hyvän pohjatyön ansiosta tapana myös onnistua. Lisäksi avainasemassa ovat yrittäjän asenne ja ennen kaikkea sitkeys ja kyky ajatella asioita uudelta kantilta.

-Kun tekee jotain, niin se pitää tehdä kunnolla mahdollisimman hyvin – ei niin, että se rimaa hipoen juuri ja juuri riittää.

– Toivon, että jonain päivänä täällä työskenneltäisiin kahdessa vuorossa, miettii Metalli- ja konevälitys MJU Oy:n toimitusjohtaja Janne Uusitalo (oikealla). Avointen ovien päivänä hän, Miikka Uusitalo, tuore edustaja Timo Jutila ja toimistoassistentti Helena Uusitalo saivat nauttia auringonpaisteen lisäksi vierailijoiden yllättävänkin suuresta kiinnostuksesta.

Aina kaikki ei toki mene suunnitelmien mukaan, kuten kävi esimerkiksi firman tontille kaavaillulle tuulivoimalalle. Projekti tyssäsi, kun sopimuskumppani St1 painoi jarrua kaikkien tuulivoimahankkeidensa kanssa, vaikka kaikki oli jo valmiiksi sovittuna.

-Kai me voisimme siitä jotain vaatiakin, mutta ei oikein ehdi. Tekemistä on muutenkin niin paljon, Uusitalo tuumaa.

Tuoreimpana kiinnityksenä yrittäjän verkostoon on Suomen jääkiekkomaajoukkueen monivuotinen luottomies Timo Jutila, josta Uusitalo on neuvotellut edustajan yritykselleen.

-Kierrämme kaksin tapaamassa asiakkaita, emmekä suostu lähtemään mistään paikasta ennen kuin saamme sieltä jonkin sopimuksen, toimitusjohtaja Uusitalo suunnittelee.

Jutila oli tutustumassa yrityksen tiloihin viime viikolla pidetyssä avointen ovien päivässä. Kiekkomies ei ollut suinkaan ainoa, joka saapui paikalle ilman yrityksen takkia – arkipäivänä pidetyn tempauksen suosio yllätti hieman järjestäjiäkin. Alan kiinnostavuus ja tärkeys on kuitenkin Uusitalon mukaan huomattu jo eri oppilaitoksissa, joista on oltu yritykseen aktiivisesti yhteydessä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?