Sinua varten: Tutut ja nimekkäät muusikot palaavat yhdeksi illaksi Sydän-Hämeeseen

Tervetuloa kevät ja Jääskeläisen veljekset

Huhtikuisen Sinua varten -tapahtumien sarjan aloittaa ensi sunnuntaina tamperelaisen Primavera-yhtyeen konsertti. Primaveran jäsenistä kolme on sisaruksia, joista tunnetuin on vuoden 2005 Idols-laulukilpailun voittaja ja monella gospellevyllä laulanut Ilkka Jääskeläinen. Hänen veljensä Heikki Jääskeläinen on laulanut pienestä pitäen kuoroissa, lauluryhmissä ja duona veljensä Ilkan kanssa. Yksin hän on esiintynyt muun muassa sekä lasten parissa että rap-levyillä. Molemmat veljekset ovat kunnostautuneet nuoruusvuosinaan myös urheilussa pelaamalla lentopalloa Sahalahden Kunnon riveissä. Veera Tillander on toiminut seurakunnassa ylistyksenjohtajana. Ensilevynsä Tämä iloa on hän levytti vuonna 2010.

Myös bändissä kontrabassoa soittava Lasse Heikkilä on juuriltaan sydänhämäläinen. Sittemmin tamperelaistunut säveltäjä ja multi-instrumentalisti on syntynyt Sahalahdella ja käynyt koulunsa Pälkäneellä ja Kangasalla. Hän rikastutti hengellistä rytmimusiikkia jo 80-luvulla Gospel Power -bändissä.

Mikko Tillander, Veeran aviomies, on seinäjokelaissyntyinen pianisti. Hän on soittanut monien gospelbändien ja artistien keikoilla ja levyillä sekä sovittanut kappaleita ja tuottanut levyjä. Mika Roine on jyväskyläläinen rumpali, joka on soittanut useissa tunnetuissa kokoonpanoissa, muun muassa Jippii-bändissä.

Bändi soittaa sekä 1980-luvun nuorille tuttua Heikkilän säveltämää musiikkia ja myös aivan uusia kappaleita, joita hän ja Veera Tillander ovat tehneet yhteistyönä ja erikseen.

Bändin espanjankielinen nimi Primavera tarkoittaa suomeksi kevättä, joka kuvaa uuden alkua. Bändiläiset haluavat tavoittaa musiikillaan erityisesti sellaisia ihmisiä, jotka ovat eläneet hengellisesti kylmää ja pimeää talviaikaa, ja kutsua näitä kanssaan valoisaan kevääseen, uuden alkuun.

Kaikille avoin maksuton konsertti järjestetään 14. huhtikuuta lukion juhlasalissa.

Primavera saapuu Pälkäneelle.

Pälkäneen Helluntaiseurakunnan Katukappelin järjestämä Sinua varten -tapahtuma saa jatkoa seuraavana viikonloppuna, jolloin Katukappelilla on elokuvailta sekä Sinua varten -ilta, jossa tv-evankelista Paavo Järvinen puhuu. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Huhtikuun lopulla seurakunta osallistuu lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin koordinoimaan Eväät elämään -lipaskeräykseen, jonka tuotto käytetään perheiden ruokaturvan parantamiseen neljässä eri maassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?