36600 Pälkäne: Päätös makasi puoli vuotta Itellan pöydällä

Vuolijoen ja Arajärven postinumero muuttui

Pälkäneen Vuolijoen ja Arajärven postinumero ja postitoimipaikka ovat muuttuneet. Maaliskuuhun saakka posti kulki numerolla 36660 Laitikkala, nykyisin katuosoitteen perään kirjoitetaan 36600 Pälkäne.

Seudun asukkaat tekivät aloitteen postinumeron ja postitoimipaikan vaihtamisesta loppuvuodesta 2011. 51 allekirjoittajaa perusteli aloitetta muun muassa yritysten tarpeilla: asiakkaat etsiskelevät niitä Laitikkalasta, vaikka Vuolijoki ja Arajärvi ovat 6–8 kilometrin päässä Lahdentien toisella puolella. Myöskään navigaattorit ja netin karttapalvelut eivät löytäneet Vuolijoen ja Arajärven osoitteita, jos niitä erehtyi hakemaan postitoimipaikan mukaisesti Laitikkalasta.

”Kaikki kyliemme postiasiointi tapahtuu Pälkäneen keskustassa sijaitsevassa asiamiespostissa, jonka postinumero on 36600 Pälkäne. 36660 Laitikkala on jäänne ajalta, jolloin asiointi tapahtui Laitikkalassa”, kyläläisten aloitteessa perusteltiin.

Pälkäneen kunnanhallitus kannatti postinumeromuutosta, ja asia eteni vuosi sitten Itellan ratkaistavaksi. Sillä ei ollut mitään muutosta vastaan, koska se ei vaikuta postin kulkuun.

– Vuolijoen ja Arajärven postit lajitellaan Kangasalla kuten muutkin Pälkäneen postit, joten muutos ei vaikuta postin ohjautumiseen, suunnittelupäällikkö Kimmo Mara Itellasta sanoo.

Laitikkalalaiset saavat postinsa edelleen oman kylän nimellä ja numerolla 36660. Muutos koski ainoastaan vajaa sataa Vuolijoen ja Arajärven suunnan osoitetta.

Postinumeromuutoksesta päätettiin jo kesällä, eikä siitä tehty yhtään valitusta. Päätös jäi kuitenkin makaamaan Itellan pöydille, ja muutoksesta tiedottaminen viivästyi puolella vuodella. Käytännön muutos tapahtui maaliskuun alussa, kun kyläläiset alkoivat kysellä sen perään sekä Itellasta että kunnasta.

Viime aikoina muuallakin Pirkanmaalla on tehty muutoksia postitoimipaikkoihin. Akaassa neljän kylän nimet häivytettiin postiosoitteista, ja kaikki saavat nykyisin postinsa Akaan nimellä.

– Kunnat hallinnoivat postitoimipaikkojen nimiä, sillä ne eivät vaikuta postin ohjaukseen. Postinumeroista sen sijaan päättää Itella, Kimmo Mara selvittää pääperiaatetta.

Vuolijoen ja Arajärven postinumeromuutos siirtyy Väestörekisterikeskuksen kautta viranomaisjärjestelmiin. Muun muassa lehtien osoitetietojen oikeellisuus on asukkaiden omalla vastuulla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?