Omakotirakentaminen: Valtuusto vahvisti luovutusehdot maanantaina

Tonttihaku käyntiin Kangasalla

Omakotitalotonttien hakuaika Kangasalla on käynnistynyt tänään keskiviikkona. Kevään haussa lasketaan liikkeelle kahdeksan tonttia Ranta-Koivistosta, viisi Paatialantieltä Sahalahdelta ja yksi uudelleen hinnoiteltu, pitkään myymättä ollut Ruutanassa sijaitseva tontti.

Paatialantien ja Haavikontien välimaastoon kaavoitettujen tonttien koko vaihtelee runsaasta 1300 neliömetristä vajaaseen 1900 neliöön. Hintahaitari on 24 300 eurosta 29 500 euroon.

Lahdentien läheisyydessä sijaitsevat Ranta-Koiviston tontit ovat kooltaan noin 820–1800 neliömetriä. Hinnat alkavat yhdyskuntateknisine korvauksineen ja lohkomis- ja mittauskorvauksineen 68 100 eurosta, kalleimmat tontit maksavat 70 500 euroa.

Ruutanan Lakotiellä sijaitsevan tontin hinta päätettiin laskea noin 42 000 euroon maaperän heikon kantavuuden vuoksi.

Tontit voidaan myös vuokrata, jolloin vuosivuokra on kuusi prosenttia maapohjan hinnasta. Tonteista peritään 500 euron varausmaksu, jota ei palauteta. Hakuaika päättyy 6. toukokuuta.

Valtuusto hyväksyi tonttien myyntihinnat ja muut luovutusehdot maanantaisessa kokouksessaan.

Nyt haettaviksi tulleiden kohteiden lisäksi omakotitontteja on ilman erityistä hakuaikaa haettavana Pikonlinnan Lukkolankadulta, Ruutanan Jussilantieltä ja Savikontieltä, Sahalahden Mertakujalta ja Sirkantieltä sekä Kuhmalahden Haavelinnantieltä. Näitä tontteja voi myös vuokrata.

Tontit arvotaan erillisessä tilaisuudessa toukokuun puolivälissä kunnanvirasto kakkosessa. Kaikki hakijat saavat tilaisuudesta vielä erillisen ilmoituksen.

Toukokuun 7. päivänä nostetaan valokeilaan erityisesti Kuhmalahden ja Sahalahden tontit. Tuolloin pidetään ”avointen ovien päivää” Haavelinnan alueella, jossa esitellään kaupan olevia omakotitalotontteja ja jaetaan tietoa myös Sahalahden tonteista. Tapahtuman tarkka ohjelma on luvattu julkistaa, kun viimeiset hienosäädöt saadaan tehtyä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?