Kangasala-lisän pohdinta jäi kesken

Kuntalisän vaikutusta kunnan talouteen ja päivähoitotilanteeseen laskeskellaan vielä uudelleen, ja kunnanhallitus päättikin jättää pöydälle Kangasala-lisän palauttamista koskeneen aloitteen.

Kangasalla maksettiin kotihoidontuen kuntalisää vuosina 2003–09. Kangasala-lisästä luovuttiin talouden tasapainotusohjelman hyväksymisen yhteydessä. Tuolloin tehdyn selvityksen mukaan kuntalisän vaikutus päivähoitopalveluihin on pieni, eikä lisää voida perustella taloudellisuudella kunnan kannalta. Kuntalisän taloudellisten vaikutusten arvioitiin kuitenkin olevan vaikeasti laskettavissa täysin tarkasti muuttujien suuren määrän vuoksi.

Kangasalla on mietitty satsaamista tuntiperusteiseen päivähoitolaskutukseen ja avoimeen varhaiskasvatustoimintaan, kuten kerhoihin. Tampereen seudun kunnissa kotihoidontuen kuntalisää maksetaan Pirkkalassa ja Tampereella.

Keskustan valtuustoryhmä teki viime vuoden lopulla valtuustoaloitteen, jossa esitettiin kotihoidon kuntalisän käyttöön ottamista Kelan kotihoidon tuen piirissä oleville perheille. Lisää voitaisiin aloitteen mukaan maksaa jokaisesta alle esikouluikäisestä kotona hoidettavasta lapsesta, jos perheen kaikki alle esikouluikäiset lapset hoidetaan kotona. Näin taattaisiin tasa-arvoinen asema kaikille eri hoitomuodoille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?