Rehtorit jakoon Vatialassa ja Pitkäjärvellä

Kunnanhallitus on Kangasallahyväksynyt virkajärjestelyt, jotka liittyvät Vatialan alueen yhtenäiskoulun purkamiseen. Vatialan ja Pitkäjärven koulut ovat aiemmin muodostaneet yhtenäiskoulun, jonka arkea ovat pyörittäneet Vatialan koulun rehtori myös yhtenäiskoulun rehtorina sekä apulaisrehtorina toiminut Pitkäjärven koulun opinto-ohjaaja. Yhtenäiskoulun purkamisen myötä Pitkäjärven koululle perustetaan rehtorin virka ja Vatialan alueen yhtenäiskoulun rehtorin virka muutetaan Vatialan koulun rehtorin viraksi. Lisäksi Vatialan koulu saa apulaisrehtorin.

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti viime vuoden lopulla purkaa Vatialan alueen yhtenäiskoulun kahdeksi erilliseksi kouluksi, Vatialan kouluksi ja Pitkäjärven kouluksi. Taustalla oli selvitys, jonka mukaan yhtenäiskoululle asetetut tavoitteet ovat jääneet saavuttamatta. Kunnanhallitus kuitenkin kumosi päätöksen siksi, kunnes muun muassa uuden Kangasalle suunnitellun yhtenäiskoulun sijoituspaikka on ratkaistu.

Uuden yhtenäiskoulun sijoittamisen Kyötikkälään ei lopulta katsottu vaikuttavan Vatialan ja Pitkäjärven koulujen hallinnon järjestämiseen.

Vatialan koulussa annetaan yleisopetusta vuosiluokilla 0–6 sekä lievästi kehitysvammaisten ja vaikeasti vammaisten lasten opetusta vuosiluokilla 0–9.  Vammaisopetuksen ryhmiä on tänä lukuvuonna viisi, joista yksi luokka opiskelee Pitkäjärven koulun tiloissa. Vammaisopetuksen osalta koulu palvelee myös Oriveden kaupunkia.

Vatialassa on oppilaita yhteensä lähes 450 ja opettajia nelisenkymmentä. Oppilasennuste on kasvava: ensi lukuvuonna oppilaita arvioidaan olevan yleisopetuksessa ja vammaisopetuksessa yhteensä noin 480 ja lukuvuonna 2014–15 yhteensä 500.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?