Lautakunnat suopeina ottoluvista

Pälkäneen rakennuslautakunta on myöntänyt Skanska Infra Oy:lle maa-ainesten ottamisluvan soran ja hiekan ottamiseen Kajantilan kylään Aitooseen. Kymmenvuotinen lupa on 335 000 kuutiometrin kokonaismäärälle. Toiminnan saa aloittaa vasta, kun jälkihoitotoimenpiteiden suorittamisen vakuudeksi on saatu kunnalle hyväksytty vakuus.

Epaalaan rakennuslautakunta myönsi Tampereen Autokuljetus Oy:lle maa-ainesten ottamisluvan 660 000 kuutiolle. Soran ja hiekan ottamiseen myönnetyn luvan ottoaika on kymmenen vuotta.

Kangasalan rakennus- ja ympäristölautakunta on puolestaan myöntänyt NCC Roads Oy:lle luvan yhteensä 1,9 miljoonan kuution maa-aineksen ottoon Vehoniemenharjulla. Ottopaikka sijaitsee suureksi sorakuopaksi muovautuneen vanhan ottoalueen yhteydessä lähellä Raikun vedenottamoa Lahdentien varrella. Alueelle on myönnetty useita maa-ainesten ottolupia vuodesta 1983 lähtien.

Tuoreen lupapäätöksen mukaan maa-aineksia saa ottaa vain yli 600 metrin etäisyydeltä vedenottamosta ja etäisyyttä viereiseen Natura-alueeseen tulee jäädä vähintään 15 metriä. Lisäksi pohjaveden tarkkailua varten ottamisalueen pohjalle on asennettava kaksi uutta pohjavesiputkea.

Kymmenvuotisen luvan jälkitöille päätettiin niiden varmistamiseksi asettaa lautakunnassa runsaan 130 000 euron vakuus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?