Konsertti: Pitkäjänteisestä musiikin opiskelusta palkittiin mitaleilla

Kevätkeikaus lennätti pianistit kesätauolle

Valkeakoski-Opiston lukuvuosi on päättymässä. Hanna Heinon pianonsoitto-oppilaat järjestivät viime perjantaina järjestyksessä kahdennentoista konserttinsa Epaalan koululla kevätlukukauden päätteeksi.

Harmaa kevätpäivä muuttui aurinkoiseksi illaksi kuin taikaiskusta. Kevätkeikaus-niminen tapahtuma veti paikalle ennätysyleisön. Sadan osallistujan rajapyykki rikkoutui reippaasti ja jopa koulun ruokasalin tuolit jouduttiin ottamaan käyttöön.

Pianonsoitto-oppien karttuessa lukuvuoden aikana on hyvä saada harjoitusta myös konserttikäyttäytymiseen sekä esiintymiseen suuren yleisön edessä. Tarkoitus on tehdä kuten aikuisten maailmassa aina teeman valinnasta, kutsuista ja käsiohjelmista yleisön esiintyjille tuomiin kukkiin sekä konserttikahvitukseen asti.

Lähes tunnin mittainen ohjelmisto koostui oppilaiden omista valinnoista. Pop-musiikkia edustivat Mariskan, Robinin ja Jesse Kaikurannan viimeisimmät hitit. Perinteisiä pianokappaleita kuultiin niin Aaronin kuin Thompsonin pianokoulujen lehdiltä. Illan vaikuttavinta antia oli kokonaisuudessaan kuultu Beethovenin Für Elise.

Lämminhenkinen konsertti päättyi oppilaiden järjestämään ja itse tarjoilemaan kahvitukseen. Sävelten siivin ansaitulle kesätauolle lennähtäneet oppilaat jatkavat kaikki opintojaan ensi syksynä.

Hanna Heinon pianonsoitto-oppilaat esiintyivät täydelle salille Kevätkeikaus-konsertissa. Kuva: Jenna Syrjynen

Tapahtumassa luovutettiin ensimmäistä kertaa todistusten lisäksi mitaleja pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta opiskelusta musiikin parissa.

Pronssisen mitalin kahden vuoden opiskelusta saivat Siiri Kaukonen, Iida Lind, Mikko Laine, Kaisa Urkko, Jenni Aarnio sekä Kaisla ja Iiris Lehtola.

Hopeinen mitali neljän vuoden opiskelusta luovutettiin Iiris Kaukoselle.

Kuuden vuoden opiskelu palkittiin kultaisella mitalilla, joka ripustettiin Niklas Salmisen, Susanna Ellosen, Hanna Rantasen ja Essi Syrjysen kaulaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?