Välitetään toisistamme: Rekka muuntuu muutamassa minuutissa esittely- ja näyttelytilaksi

Keuhkot ja sammuttimet testattiin samalla kertaa

Huolto tuli sammuttimien luokse. Tamrexin Kari Lahti tarkasti ja leimasi palosammuttimia.

Pälkäneen palveluvarustus täydentyi keskiviikkoiltapäivän ajaksi, kun LähiTapiolan Välitetään toisistamme -kiertuerekka pysähtyi palokunnantalolle. Rekan mukana VPK:n pihalle saapui Tamrexin sammutinhuoltoauto.

Koti-, mökki-, vene- ja autosammuttimien kanssa paikalle saapuneet pälkäneläiset kiittelivät, että on hyvä kun huolto saapuu sammuttimien luokse, sillä niiden tarkastus unohtuu helposti. Monella edellinen leima oli vuosien päästä, ja joistain pulloista paineet olivat karanneet kokonaan, joten niistä ei olisi ollut tositilanteessa iloa.

Sammuttimien lisäksi rekalla pääsi tarkistuttamaan myös pelastusvälineiden käyttötaidot. Palosammuttimeen ja sammutuspeitteeseen tarttuu hätätilanteessa varmemmin ottein, kun niiden käyttöä on etukäteen harjoitellut.

Sisällä rekassa pääsi tarkistuttamaan oman kuntonsa: Tuula Ojala Pihlajalinnasta mittasi verenpainetta ja keuhkojen kuntoa. Puhalluskoe paljasti tupakoitsijat ja astmaatikot – ja allergiakauden aikaan myös katu- ja siitepölyille herkistyneet. Verenpainelukemat puolestaan herättelivät tervehdyttämään elämäntapojaan.

LähiTapiolan väki antoi verkkopankkiohjausta ja neuvoi vakuutus- ja pankkiasioissa. Lapsia ilahdutti uninen Herra Hakkarainen.

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan Välitetään toisistamme -kiertueen rekka pysähtyy torstaina Kangasalan torille. Marko Korhosen ohjastama rekka muuntuu muutamassa minuutissa edustavaksi esittely- ja näyttelytilaksi. Talvella lämmitettävä ja kesällä ilmastoitu rekka palvelee myös festareiden takahuoneena ja testiasemana. Näyttelyrekat ja -bussit toimivat katukuvassa näyttävinä mainoksina, sillä ne teipataan asiakkaan tarpeiden mukaan

.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?