Paine siirtyy päivähoidosta iltapäivätoimintaan

Koululaisten ensi syksyn iltapäivätoimintaan on ilmoitettu Kangasalla kaikkiaan 470 lasta eli suunnilleen saman verran kuin viime syksynä ja hieman enemmän kuin tällä hetkellä on toiminnassa mukana. Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksen mukaan iltapäivätoiminta maksaa 90 euroa kuukaudessa; alle kymmenen kertaa kuussa osallistuvilta 45 euroa. Ykkösluokkalaiset ovat etusijalla, jos kaikille lapsille ei riitä iltapäivätoimintapaikkaa. Kunnan ryhmien lisäksi iltapäivätoimintaa järjestävät seurakunta, Suoraman koulun vanhempainyhdistys ja Kangasalan seudun 4H-yhdistys.

Kouluun siirtyvä ikäryhmä on Kangasalla sen verran suuri, että hakijoita kokopäivähoitoon on selvästi vähemmän kuin elokuussa vapautuvia paikkoja.

Perhepäivähoitajien määrä kunnassa pienenee yhä, mutta yksityisten perhepäivähoitajien määrä on kasvussa. Perhepäivähoidolle valmistuu silti kevään aikana oma varhaiskasvatussuunnitelmansa. Sahalahdella ryhmäperhepäivähoitotilat pyritään saamaan avoimen varhaiskasvatuksen eli virikekerho- ja mahdollisesti perhekahvilakäyttöön.

Yksityisen päiväkodin rakentamisen Ilkkoon mahdolliseksi tekevä kaavamuutos on hyväksytty, ja päiväkodin on määrä aloittaa toimintansa syksyllä 2014. Sekä lukionmäellä toimiva Englanninkielinen leikkikoulu että Ruutanassa toimiva JumpingBeans kartoittavat käyttöönsä uusia tiloja.

Ensi keväänä kunnassa on tulossa pohdittavaksi palvelusetelin käyttöönotto päivähoidossa.

Lasten läsnäoloseurantaa ja päivähoitomaksujen määrittelyä helpottamaan tarkoitettujen mobiililaitteiden kilpailutus on edelleen kesken.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?