Salibandy: Kuutosdivisioonaan kellahtanut sahalahtelaisjoukkue tuskin jatkaa liiton alaisessa sarjassa

Into loppui ja SahKu:n pelit sen mukana

Alempi jatkosarja ei tuonut helpotusta Sahalahden Kunnon vaikeuksiin salibandyn viitosdivisioonassa. Sarjapaikastaan pelannut joukkue keräsi kymmenestä ottelustaan kaksi voittoa ja yhden tasapelin, mikä ei riittänyt kuuden joukkueen lohkossa kolmen parhaan joukkoon. Viitosdivisioonapaikka jäi lopulta kauas: SahKu hiipui lohkonsa viimeiseksi, ja sarjapaikan säilyttäminen olisi edellyttänyt pistesaaliin tuplaamista alemmassa jatkosarjassa.

Alemman jatkosarjan tulokset olivat valitettavaa jatkumoa runkosarjalle, jonka sahalahtelaisjoukkue päätti viiden ottelun voitottomaan putkeen ja lohkonsa viimeiseen sijaan. Putoamiskamppailuissa puolustuspää ei sanottavasti tiivistynyt, mutta vastustajan verkko saatiin heilumaan useammin kuin runkosarjapeleissä. Maalinteko toki keskittyi muutamalle pelaajalle; Tero Kiiskinen vastasi yksin lähes viidenneksestä joukkueen osumista. Ratkaiseviksi takaiskuiksi sarjapaikan kannalta koituivat kaksi niukkaa tappiota PirHi:lle.

Jo jonkin aikaa sisukkaan, mutta kovin pieneksi käyneen pelaajaringin kanssa tuskaillut SahKu jättää murheellisen kauden jälkeen todennäköisesti liiton viralliset sarjat ja keskittyy enintään harrastesarjoihin.

Pelaajaringin supistuminen valitettavan pieneksi näkyi otteissa jo viime kaudella, mutta tällä kaudella taistelu tuulimyllyjä vastaan kävi ylivoimaiseksi. Koko joukkueen yhteisten harjoitusten puute, pienen pelaajamäärän vuoksi usein otteluiden ratkaisuhetkillä iskenyt väsymys ja sen myötä tappiot muodostivat lopulta kierteen, joka söi kokeneen joukkueen peli-ilon.

Kuvaavaa on, että yksikään SahKu:n pelaaja ei pelannut kaikkia alemman jatkosarjan otteluita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?