Aitoo-festarit: Heikki Silvennoinen ja Juha Metsäperä vetivät vieraita pitkin Pirkanmaata

Ensimmäiset perinteiset kevätfestarit

Heikki Silvennoisen bändi veti täyden keikan kiitolliselle yleisölle. Osaavassa bändissä oli mukana nimimiehiä, sillä basistin virkaa hoiti Eppu Normaalin rytmiryhmään kuuluva Sami Ruusukallio.

Orivedeltä saapunut Margit otti paikkansa eturivistä, kun Heikki Silvennoinen taituroi lavalla.

– Hieno yleisö. Tällaisissa paikoissa on mukava soittaa, kun porukka on alusta alkaen täysillä mukana, Heikki Silvennoinen kiittelee Aitoo-festareiden kuulijoita.

Aitoon koulutuskeskuksen sali täyttyi perjantaina ääriään myöten, kun bluestaituri tunnelmoi kitaransa kanssa.

Kangasalta kotoisin oleva ja Pälkäneen puolella asustanut Heikki Silvennoinen ei ollut festareiden ainoa kotikylän muusikko: illan päätteeksi tanssittiin Puutikkalan iskelmätähden Juha Metsäperän tahtiin.

Karkelot avasi Iso J Fredrikson. Myös festarivieraat pääsivät testaamaan ison ulkolavan, sillä Petri Tuomiojan Musacornerissa sai esittää bändin säestyksellä suosikkikappaleensa yhteislauluvihkosta. Laulajia riitti niin, etteivät kaikki ehtineet lavalle ennen kuin Silvennoinen aloitteli sisällä.

Paitsi esiintyjät, myös festareiden puitteet olivat viimeisen päälle. Festarievästä sai karkeloa varten pystytetystä teltasta, joka oli lainassa astetta isommat juhlat Aitoossa järjestävältä palokunnalta.

Aitoo-festareiden päiväkävijät tulivat kehitysvammaisten toimintakeskuksista. Illan tansseihin oli puolestaan kutsuttu koulun oppilaiden ystävät ja vanhemmat.

Pitkin Pirkanmaata saapuneet vieraat olivat innoissaan kevätkarkelosta ja uudenlaisesta yhteistyöstä toimintakeskusten välillä.

– Hieno päivä, hauskaa seuraa ja hyviä esiintyjiä, Valkeakoskelta saapunut Sami ylisti ”ensimmäisiä perinteisiä” Aitoo-festareita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?