Ylämäkijuoksun epävirallinen SM-kisa: Maitohapot jylläävät, kun juoksijat kipuavat ylös Sappeenvuoren rinteitä

Sappeella järjestetään jo 5. mäkijuoksu

 

Maitohapot jylläävät reisissä, kun 45-vuotiaiden naisten sarjan viime vuonna voittanut Kaja Papunen sekä tuplamatkan kiertäneet Leo Poikolainen ja Eerika Lipsanen kiipeävät Sappeen rinnettä.

Sappee UpHill Run juostaan 18.5. jo viidennen kerran.

Sappeen mäkiä ja teitä on ollut koluamassa aiempina vuosina kovia nimiä, muun muassa maajoukkueissakin esiintyneet Simo Wannas, Mårten Boström, Laura Markovaara sekä ultrajuoksijat Tomi Halme ja Janne Klasila.  Ainakin Halme, Klasila ja Markovaara ovat ilmoittautuneet myös tämänvuotiseen koitokseen, joten kyyti kärjessä tulee olemaan kovaa.

Halme ja Klasila osoittivat kovaa kuntoa viikko sitten juostussa sadan kilometrin EM-kilpailussa Ranskassa Belvesissä. Halme juoksi raskaalla reitillä 20:n joukkoon omalla ennätyksellään 7.23 ja Klasila 30:n joukkoon lähelle ennätystään ajalla 7.35.

Markovaara osoitti erittäin kovaa kuntoa voittamalla 4.5. Helsinki City Run puolimaratonin yli viiden minuutin erolla seuraavaan ajalla 1.15.25.

Ultrajuoksijoilla Janne Klasilalla (32) ja Tomi Halmeella (24) on kokemusta Sappeenvuortakin rankemmilta reiteiltä. Halme juoksi 20 parhaan joukkoon Ranskassa järjestetyssä 100 kilometrin EM-kilpailussa uudella ennätysajallaan 7.23. Janne Klasila jäi Halmeesta reilut kymmenen minuuttia, ja sijoitus oli 30 parhaan joukossa. Molemmat menijät ovat mukana Sappeen ylämäkikisassa 18.5.. Kuva: Tero Halme.

Myös Pälkäneen ja Aitoon kovimman ravurin Aki Niemen odotetaan osallistuvan mäkijuoksuun viime vuosien tapaan. Niemi osoitti hiljattain jo kovaa kuntoaan voittamalla Kaukkalan ympärijuoksun ylivoimaisesti.

Sappeen ylämäkikilpailun reitti on erittäin raskas ja hurjimmat juoksevat sen kahteen kertaan tuplamatkalla. Normaalimatkan pituus on noin viisi kilometriä ja tuplamatkan 9,5 kilometriä. Noususummaa matkoilla on noin 300 ja 500 metriä.

Kilpailun lähtö tapahtuu lauantaina 18.5. kello 17 Sappeen rinteiden alapäästä ja päättyy raskaan nousun päätteeksi Sappeenvuoren korkeimpaan kohtaan päähissin yläpäähän. Suuria voittajia ovat ne jotka pystyvät juoksemaan koko matkan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?