Viinikohu: Eduskunnan pääsihteeri palautti Pauli Kiurun ”toimenkuvajuomat” Alkoon

Heinäluoma ei ryhdy Alkon pullonkantajaksi

Valkeakoskelainen kansanedustaja, Pauli Kiuru (kok) palautti Alkon hallintoneuvoston jäsenenä Alkosta saamansa niin sanotut ”toimenkuvaan” kuuluvat viinit eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitiselle.

– Toimitin viinit ja muut alkoholivalmisteet Tiitiselle eduskuntaan huhtikuun kuudestoista päivä. Hän toimitti tuotteet Alkoon saman kuun kahdeksastoista päivä. En siis ole nauttinut viinejä perheeni ja ystävieni kanssa, kuten virheellisesti julkisuudessa on mainittu, kansanedustaja Pauli Kiuru kertoo.

Pauli Kiuru nosti asian julkisuuteen uutena Alkon hallintoneuvoston jäsenenä. Kiurun mielestä hänen kotiovelle Alkosta tuotu 180 euron alkoholilähetys oli lahja.

Alkon toimitusjohtaja, Hille Korhonen, yritti tämän jälkeen kirjeessään Kiurulle kertoa, että viinit kuuluivat hänen toimenkuvaan Alkon hallintoneuvoston jäsenenä.

– Hallintoneuvostossa emme kuitenkaan päätä mitä Alko myy tai ostaa, eikä muutoinkaan hallintoneuvosto anna mitään julkilausumia Alkon toiminasta, Kiuru sanoo.

Kiuru ei Hille Korhosen informatiivisen kirjeen jälkeenkään kokenut, että voisi ottaa Alkon ilmaisen lähetyksen vastaan.

 

Yli sadan euron lahja eduskunnan omaisuutta

Eduskunnassa on ollut tapana, että kansanedustajien saamat yli sadan euron lahjat ovat eduskunnan omaisuutta. Alkon hallintoneuvoston jäsenille kolme kertaa vuodessa (juhlapyhiksi) lähetetyt viinierät ovat ylittäneet mainitun rajan, mutta kukaan hallintoneuvoston jäsenistä ei ole hiiskunut sanallakaan saamistaan ”toimenkuvaviineistä” ennen Pauli Kiurua. Alkon hallintoneuvoston varapuheenjohtaja, Eila Tiainen (vas) tosin myönsi ”viinien antamisen olevan jonkinlaista korruptiota”. Viinien ottamisesta hän ei puhunut mitään.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma kommentoi viinikohua vappupäivänä Järvenpään torilla.

Kuuluuko eduskunnan toimenkuvaan, että eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen palauttaa kansanedustajien viinit Alkoon?

– Tuohon en ota kantaa, mutta minä en ainakaan ryhdy Alkon pullonkantajaksi. Alkon viinien ja muiden alkoholituotteiden vastaanottaminen jää Alkon hallintoneuvoston ratkaistavaksi ja pohdittavaksi, Eero Heinäluoma kertoi.

Moraaliseen kysymykseen puhemies ei ottanut kantaa, vaan viittasi hallintoneuvoston omaan pohdintaan.

Seuraava Alkon hallintoneuvoston kokous pidetään toukokuun puolivälissä. Alkon hallintoneuvostoon kuuluvat mainittujen Kiurun ja Tiaisen lisäksi Sari Sarkomaa (kok), Simo Rundgren (kesk), Leena Rauhala (kd), Arja Juvonen (ps), Markku Rossi (kesk), Heli Paasio (sd) ja Saara Karhu (sd).

 

 

Yksi kommentti

  1. KIIOM MIKKO

    KIURUN PAULI TEK MIEHEN TYÖN PULLOT PALAUTTAESSAAN JA OTTAESSAAN ASIAN ENSIMMÄISENÄ ESILLE. HATUNNOSTO KELPO VEIKOLLE!

    ALKON ON EHOTTOMAST HET LOPETETTAVA MOINEN RÖTÖSTELY. TIES KUINKA MONELLE MUULLE PORUKALLE NOITA PIRUN LIEMIÄ OVAT LEVITELLEET!…RYHTIÄ MUILLEKKII!!!…MUKA KANSAMME EDUSHENKILÖSTÖLLE.
    10.5.2013 lapsuuvvestaal lähtien luontevast ikiraitis kiiom mikko

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?