ST1: 16-vuotiasta asemaa ei kannattanut enää remontoida

Bensa-asema katosi Vuolijoen risteyksestä

Vain pieni hiekkakenttä muistuttaa Vuolijoen risteyksen entisestä automaattiasemasta.

Lahdentien varressa Vuolijoen risteyksessä sijaitseva bensa-asema häipyi huhtikuun alussa maisemasta. ST1:n katokset ja automaatit kuskattiin pois, asvalttikentät kuorittiin pois ja maanalaiset polttoainesäiliöt kaivettiin ylös.

Nyt kunnan ja maakunnan rajan tuntumassa sijainneen bensa-aseman paikalla on tasainen hiekkakenttä.

– Vuolijoen jakeluasema valmistui vuonna 1997. Siellä olisi pitänyt uusia ainakin mittarit, maksupäätteet ja sisäkatokset uusitaan. Niistä kertyy helposti kuusinumeroinen summa. Asema on sen verran hiljainen, ettei remonttia kannattanut enää tehdä, ST1:n jakelu- ja liikenneasemista vastaava myyntijohtaja Mikko Reinekari kertoo.

Reinekari tuntee Vuolijoen aseman hyvin, sillä öljy-yhtiön kasvussa alkumetreiltä alkaen mukana ollut mies on lähtöisin Pälkäneeltä.

– Pälkäneellä on edelleen poikkeuksellisen paljon jakelupisteitä. Vuolijoen suunnallakaan tankkaajat eivät jää pulaan, sillä Laitikkalan ST1:lle on matkaa vain pari kilometriä. Lisäksi Pälkäneen, Luopioisten ja Hauhon keskustassa pääsee tankkaamaan.

Lahdentien varressa Vuolijoen risteyksessä sijainnut automaattiasema purettiin huhtikuussa pois.

ST1 pyrkii karsimaan pieniä, hiljaisia ja vanhentuvia jakelupisteitään.

– Polttoaineen myynti väheni Suomessa viime vuonna kolme prosenttia. Meidän pitäisi karsia aika monta asemaa, jos meidän parin tuhannen aseman verkostoa harvennettaisiin samassa suhteessa, Mikko Reinekari sanoo.

Bensa-asemien keskimyyntiä pyritään kasvattamaan Suomessa.

– Suomessa jakeluaseman volyymit ovat maanosan pienimmät, mutta kustannukset suurimmat.

 

 

Yksi kommentti

  1. crossirata

    No siinähän on nyt sitten sangen oiva paikka Laitikkalan kylän nuorisolle crossailla ja cruisailla mopoillaan oikein sydämensä kyllyydestä. Eivät ole keskellä kylää päristelemässä, kun tuollainen paikka löytyy läheltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?