Kysely: Valkeakoski-opisto sai parhaat palautteet yleisestä asiakastyytyväisyydestä

Opiskelijat ovat opistoonsa tyytyväisiä

Painetun opinto-oppaan suosio kestää. Valkeakoski-opisto aikookin satsata siihen ensi syksynä.

Hallintoa voi keskittää, mutta kurssien on säilyttävä helposti saavutettavina, selvisi kahdeksan eri kansalaisopiston teettämässä yhteisessä asiakastyytyväisyyskyselyssä. Tieto aiotaan ottaa jatkossa huomioon myös Valkeakoski-opistossa, joka nykyisin vastaa opistotoiminnasta myös Pälkäneellä ja Kangasalla.

Vaikka tulos on rauhoittava opiston väelle, koulutussuunnittelija Helena Kilkki-Rekola muistuttaa, että kehitystyötä tehdään koko ajan eikä suinkaan vain neljän vuoden välein tehtävän kyselyn jälkeen.

– Saamme koko ajan palautetta verkkosivujemme kautta ja myös perinteistä tietä eli yhteydenotoilla opettajille ja rehtorille. Tämä selvitys kuitenkin pitää meidät terässä, hän sanoo.

Tuloksia aletaan keriä auki ja mahdollisia toimia miettiä jo lähiaikoina.

Eväät menestykselle myös tulevaisuudessa ovat olemassa, sillä Valkeakoski-opisto sai yleistä asiakastyytyväisyyttä koskevassa osiossa parhaat opiskelijapalautteet. Kyselyssä olivat mukana Pälkäneen ja Valkeakosken osastot; Kangasalle opisto laajeni vasta tämän vuoden alussa. Myös kangasalalaisten tuntoja selvitetään seuraavalla kyselykierroksella. Silloin kenties myös pälkäneläisten vastausinto on suurempi kuin tällä kerralla.

Pälkäneellä kiitosta keräsivät erityisesti hyvä opetus ja opettajat sekä monipuolinen kurssitarjonta. Painettua opinto-ohjelmaa pidettiin tärkeänä, ja sen toteutuksessa oli myös onnistuttu.

Tilat nähtiin  opistossa erityisenä kehittämisen kohteena, mutta Kilkki-Rekolan mukaan se oli odotettavissa muun muassa yhteiskoulun tilaongelmien vuoksi.

Yliopisto- tai korkeakouluopintoja oli kansalaisopiston pälkäneläisopiskelijoista takanaan noin 40 prosentilla.

Kahdeksan eri opiston opiskelijoille suunnattu kysely tavoitti yli 2100 opistolaista. Kaikkiaan kyselyssä mukana olleissa opistoissa on opiskelijoita vajaa 45 000. Kyselyssä selvitettiin opiskelijoiden mielipiteitä opistojen tiedottamisesta, ilmoittautumiskäytännöistä, palveluista, tiloista ja yhteiskunnallisesta merkittävyydestä. Innolink Oy:n toteuttama tutkimus tehtiin nyt viidennen kerran, ja Valkeakoski-opisto on osallistunut jokaiseen tehtyyn tutkimukseen.

Koko tutkimuksessa merkittävimpinä syinä kansalaisopistossa opiskeluun olivat opiston läheinen sijainti, opetuksen laatu ja kurssitarjonta. Opistojen vahvuuksina nähtiin hyvät opettajat, kiinnostava kurssitarjonta ja hyvä ilmapiiri. Myös sosiaalisilla suhteilla ja yhdessä tekemisellä oli suuri merkitys opistotoiminnassa mukana olemiseen.

Tutkimuksen mukaan opiston opinto-ohjelma toimii edelleen pääasiallisena tiedonlähteenä pälkäneläisopiskelijoille. Valkeakoski-opisto aikookin satsata elokuussa jaettavaan uuteen ohjelmaesitteeseensä, johon kootaan nyt koko opiston kurssitarjonta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?