Musiikkiopiston kevätkonsertti: Nuoret pälkäneläissoittajat esittelivät taitojaan

Pianovirtuooseja ja omia sävellyksiä

Viululisti Anna Laakso esitti Brahmsin kehtolaulun.

Jaana Järvinen ja Senni Pinola soittivat pianoa nelikätisesti.

Nuoret pälkäneläissoittajat esittivät tiistaina konserttikuntoon harjoiteltuja kappaleitaan. Valkeakosken musiikkiopiston perinteinen kevätkonsertti sattui samaksi illaksi siivoustalkoiden ja lukemattomien muiden tapahtumien kanssa, eivätkä kaikki seurakuntatalon penkkirivit täyttyneet. Kuulijoita oli kuitenkin sen verran, että soittajat pääsivät nauttimaan voittajatunteesta, joka syntyy, kun selviää esiintymisestä kunnialla jännityksestä huolimatta.

Kevätkonsertit monipuolistuvat vuosi vuodelta. Tämä kertoo siitä, että perinteisten pianon, viulun ja kitaran lisäksi musiikkiopistolla opiskellaan monia muitakin instrumentteja. Tällä kertaa seurakuntatalolla kuultiin ksylofonia, selloa ja kannelta.

Varpu Aho (kuvassa) ja Eveliina Virtanen soittivat kevätkonsertissa kanteletta.

Myös yhteissoitto on olennainen osa soiton opiskelua. Kevätkonserttia piristivät duo- ja trioesitykset sekä nelikätiset pianokappaleet. Illan kohokohtiin kuului Atte Tornikosken oma sävellys, jonka kitaristi esitti yhdessä Maija Kelloniemen (kitara) ja  Elina Rönnin (viulu) kanssa.

Pianovirtuoosi Juhani Rantasen ja muiden taitavien pälkäneläispianistien hienot esitykset paljastivat, miten hyvää työtä musiikkiopistolla tehdään. Pisimmälle Pauliina Kelloniemen oppilaista ovat päässeet Maria Aaltonen, Marianne Haataja ja Ella Laakso. Kolmikko palkittiin Pälkäneen konsertissa stipendeillä, perustason päästötodistukset he saavat musiikkiopiston kevätjuhlassa, jota vietetään Voipaalassa torstaina kello 18 alkaen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?