Tapahtuma: Kangasalan Kulttuuritorilla kuhisee

Sulka hattuun ja jalalla koreasti

Kangasalan kulttuuritori esittelee kangasalalaisten yhdistysten korkeatasoista kulttuuriosaamista lauantaina 25.5. Tapahtuma järjestetään jo neljännen kerran. Pääkirjastossa on tarjolla ohjelmaa koko perheelle kello 10–15. Avointen ovien päivää vietetään samaan aikaan myös Taito Pirkanmaa ry:n Kangasalan käsityökeskuksen, Tampereen Balettiopiston ja Valkeakoski-opiston Kangasalan osaston toimipisteissä, joissa voi vapaasti käydä tutustumassa sekä tiloihin että harrastustoimintaan.

Kulttuuritorin ohjelmassa on musiikkia, tanssia ja työpajoja. Nonstop-tapahtumiin voi osallistua pääkirjastossa klo 11–15. Taidekerho Siluetin askartelutyöpajassa saa sulan hattuun, Kangasala-Seura esittelee toimintaansa ja Kangasalan Karjalaseura johdattelee myöhemmin kesällä järjestettävään evakkovaellukseen. Kuulto-hankkeen Kotiseutuni Kangasala – eväsretki kulttuuriin teemat ovat esillä lasten ja ikäihmisten tarinoinnin sekä taiteen muodossa. Torihulinassa voi bongata pikkuteatterilaiset rooliasuissaan ja osallistua Kangasalan Kuvataiteen Ystävien taidearpajaisiin.

Läpileikkaus kulttuuriharrastajien toiminnasta

Pääkirjaston kahvila-lehtisali toimii estradina musiikille ja tanssille. Pirkanmaan musiikkiopisto käynnistää ja päättää tapahtuman.

– Pienempiä ja hieman isompiakin musikantteja esittää kesäisiä säveliä, ja meininki on tuttuun tapaan iloista ja vauhdikasta, kuvailee pianonsoitonopettaja Jyrki Lähteenmäki.

Kuorolaululla ilahduttavat Kangasalan Mieslaulajat sekä Sekakuoro Pikantit, jonka ohjelmistoon kuuluu myös yhteislauluja. Kangasalan Soittokunta puolestaan puhaltaa tunnelmaa kirjaston edustalla. Tanssijalkaa alkaa helposti vipattaa, kun Kangasalan Kansantanssijat, Kangasalan Naisvoimistelijat ja Tampereen Balettiopisto esittelevät urosjumpan, hip hopin ja kansantanssin saloja.

– Kangasalan kulttuuritori on vuoden kierrossa paikkakunnan paras tilaisuus nähdä ja kokea laaja läpileikkaus kangasalalaisten kulttuuriharrastajien toiminnasta. Tapahtumassa tulee suorastaan iholle sekä nuorten että varttuneitten tekijöitten intohimo harrastukseensa, hehkuttaa Kangasalan kulttuuriyhdistysten edustajista valitun kulttuurityöryhmän toiminnassakin mukana oleva Lähteenmäki.

Kulttuuritorin rinnalla järjestetään tänä vuonna Kulttuurisuunnistus eli opastettu kotiseutukierros, joka on herättänyt runsaasti kiinnostusta – paikat onkin jo varattu loppuun. Bussi kiertää Kangasalan kohteissa aina Liuksialan kappelista Vehkajärven kirkkoon.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?