Otto oli Vilpeilän kaunein koira

Kisan kaunein, Tiina Mäkisen kleinspitz Otto saa herkkua. Kuva: Hannele Valkeeniemi.
Lelukoirakisan voittaja emäntänsä Helena Laurilan sylissä.

Tiina Mäkisen kleinspitz Otto palkittiin Vilpeilässä pidetyn match shown kauneimpana koirana. Harri Laaksosen Ira, bordeauxindoggi, tuli toiseksi ja Laura Kurjen kultainennoutaja, nimeltään Kaapo, kolmanneksi.

Neljännen sijan otti Nipsu, chihuahua, jota ohjasi vasta 5-vuotias Kristiina Karinen. Menestystä tuli vähällä treenaamisella ja heti ensimmäisessä kisassa.

– Ennen näyttelyä harjoiteltiin pari kertaa, Nipsun omistaja, Kristiinan varamummu Virva Pitkälahti paljasti.

– Olimme tässä joskus koiranäyttelyssä ja siellä tytölle tuli halu osallistua joskus koiramätsiin. Sovittiin, että jos sellainen tähän lähelle tulee, niin sinne mennään.

Match showssa ohjaaja juoksuttaa koiraa kehässä tuomarin tarkkaillessa yhteistyön sujumista. Menestymiseen vaikuttavat lisäksi muiden muassa eläimen kunto ja luonne. Hampaatkin tarkastetaan.

 

Jaana Virtanen ja Vilja.
Kristiina Karinen ja Nipsu.

Lisää kokemusta

Match showt ovat kuhmalahtelaiselle Jaana Virtaselle ja Viljalle entuudestaan tuttuja juttuja. Kaksikko sai Vilpeilän mätsistä arvokasta kilpailukokemusta.

– Oikeissakin koiranäyttelyissä olemme käyneet. Niissä on tullut jonkin verran menestystä. Kesällä mennään taas, Virtanen kertoi kulkemisistaan berninpaimenkoiran kanssa.

Pienten koirien, säkäkorkeus alle 40 centtiä, yksi kevyimmistä osallistujista oli vain 1,7 kiloa painava pitkäkarvainen chihuahua.

– Yade on täällä vähän arka, mutta kotona se on kova nuolemaan, koiran omistaja Päivi Leppänen kuvasi hellyttävää lemmikkiään.

 

Ronja Bährend (edessä) ja Laura Kurki vauhdissa koiriensa kanssa.
Päivi Leppäsen (vasemmalla) Yade, chihuahua, painaa vain 1,7 kiloa. Mätsissä koiraa ohjasi Celine Achren.

Prinsessalle kaveri

Vilpeilän Valppaan järjestämässä Match showssa koirat kisailivat pudotuspeliperiaatteella kahdessa sarjassa: säkäkorkeudeltaan alle ja yli 40-senttisissä. Mukaan pääsivät kaikki rokotetut koirat, myös sekarotuiset.

Lasten omassa lelukoiramätsissä kaikenkokoiset pehmoeläimet kisasivat yhdessä. Voittajaksi selvisi Helena Laurilan Prinsessa, joka sai erityisiä kehuja reippaudestaan.

Voittajan palkintokassista löytyi uusi lelukoira.

– Minulla on näitä vielä kolme kotona, Helena kertoi.