Liekki on ravintola, baari, kahvila, kukkakauppa, puutarhamyymälä, lahjatavarakauppa, karkkitukku, kirpputori, kalastuslupakauppias ja nyt myös sisustustavaroiden maahantuoja

Kylän kohtauspaikka

 

– Liekistä saa kaiken mitä haluaa ja enemmänkin. Minä käytän eniten kukkakauppaa. Sen aukioloajat ovat poikkeukselliset, sillä myymälä on auki joka päivä aamusta iltaan, kiittelee kesäkukkia hakenut aitoolainen Maire Niemi. Häntä palvelemassa Miia Järvinen

Luopioisten Liekissä poiketaan päivän mittaan monella asialla.

Kahvilan pöytään pistäydytään töiden lomassa aamu- ja päiväkahville tai kokoonnutaan varta vasten vaihtamaan kuulumisia.

Monipuolisen ja maittavan lounaspöydän äärelle ajetaan kauempaakin. Lisäksi Liekistä saa pihvit, pizzat, burgerit ja salaatit.

Tanssiyhtyeet, bilebändit ja karaoke vilkastuttavat baari-iltoja. Kesäaikaan asiakasmäärät moninkertaistuvat. Se ei ole mikään ongelma, sillä 160-paikkaisella terassilla riittää tilaa.

Liekki on myös lahjatavarakauppa, kukkakauppa, puutarhamyymälä ja makeistukku. Samasta paikasta myydään Aitoon kalastuskunnan luvat Kukkialle, Haltianselälle ja Jouttesselälle.

Juhannuksen jälkeen Liekin lahjatavaramyymälän valikoimat laajenevat entisestään, sillä myyntiin tulee muun muassa peilejä, laatikostoja, penkkejä ja muuta isompaa sisustustavaraa. Vastaaviin valikoimiin ei törmää muualla, sillä tuotteet tuodaan itse maahan.

Kesällä avaa myös Liekin kirpputori, josta voi tehdä todellisia löytöjä, sillä kirppistavaran lisäksi tarjolla on sisustustavaroiden poistoeriä.

 

 

– Olen vasta vähitellen oppinut, millainen tavaratalo Liekki on. Tunnelmapuoti pelastaa myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun pitää löytää viime hetken lahja, Sappeessa asustava Helvi Jousmäki sanoo.

 

Liekki ryhtyy sisustustavaran maahantuojaksi

Liekin lahjatavaramyymälän valikoimat monipuolistuvat entisestään, kun ensimmäinen kontti itse maahantuotua sisustustavaraa saapuu juhannuksen aikoihin.

– Sisustustavaraa alkaa olla niin monessa paikassa, että samanlaisia tuotteita tulee vastaan monessa myymälässä, Hanna Paasio perustelee uutta aluevaltausta.

Liekki tuo Suomeen peilejä, laatikostoja, penkkejä ja muuta suurempaa sisustustavaraa.

– Hinta- ja laatusuhde on kohdallaan, kun tavarat tuo itse maahan kontti kerrallaan.

Valmistajat ja tuotteet etsii taiwanilainen yhteistyökumppani, jonka Paasio löysi hevosharrastuksen kautta.

– Jos uudet sisustustavarat käyvät toivotulla tavalla kaupaksi, niin seuraavaksi kesäksi tilataan entistä enemmän tavaraa, Paasio suunnittelee.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?