Rock'n'rollia: Mauri ”Moog” Konttinen soittaa Kuhmalahdella huoltoasemayrittäjän juhlissa

Suomi-rockia ja grilliruokaa puolen vuosisadan kunniaksi

Kuhmalahden SEOn yrittäjä Hannu Knaapi tarjoaa kuhmalahtelaisille syntymäpäiviensä kunniaksi Suomi-rockia. Pitkän-Sepän pihaan saapuu lauantai-iltana 1. kesäkuuta Suomi-rockin klassikko Mauri ”Moog” Konttinen.

”Moog” Konttinen on vuonna 1950 syntynyt tamperelainen muusikko, joka on vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Virtanen ja Kontra. Hän aloitti muusikon uransa vuonna 1973 underground-jätkänä yhdessä Pertti ”Veltto” Virtasen kanssa. Konttinen edustaa kolmen soinnun systeemissä esipunkkia ja Tampereella syntynyttä härmärokkia. ”Moog” Konttisen ja ”Veltto” Virtasen tähdittämä Virtanen olikin ensimmäinen suomalainen yhtye, johon liitettiin määrite punk.

”Moog” tunnetaan erityisesti Kontran kappaleesta Jerry Cotton. Muita hänen sanoituksiaan ovat esimerkiksi Muumi Muumi, Ressu ja Punainen Paroni, Moogetmoogsin Kolmen minuutin muna sekä toisinaan virheellisesti Klamydian kappaleena mainittu Mun pippeli.

Konttinen on koulutukseltaan diplomi-insinööri, ja hän on toiminut myös kääntäjänä, tietokirjailijana ja sarjakuvakäsikirjoittajana.

Kuhmalahdella hän esiintyy yhdessä kahden kitaristin, Tapio Virtasen ja Tommi Kekonin, kanssa. Herrojen lämppärinä toimii sahalahtelainen Henri Saarinen kokoonpanoineen. Saarinen soittaa normaalisti Bad Concept -nimisessä yhtyeessä, mutta Knaapin juhliin hän saapuu hieman erilaisella kokoonpanolla.

– Soitamme vanhan liiton rokkia puoliakustisesti. Luvassa on myös yllätyssolisti, Henri Saarinen paljastaa.

Pitkän-Sepän pihassa tarjoillaan musiikin lisäksi myös kanaa, possua ja grillimakkaraa. Paikallisen VPK:n naiset nimittäin grillaavat juhlissa kello 18 ja 21 välillä.

– Tavoitteena on rokata hyvässä hengessä ja nauttia mukavasta illasta pienen purtavan kera, Knaapi mainitsee.

 

Hannu Knaapi täyttää 50 vuotta 7. kesäkuuta. Toiveena on, että konserttitapahtumassa ei pidetä puheita eikä tuoda kukkia tai lahjoja. Paikalla on keräys, jonka tuotto lahjoitetaan Kehitysvammaisten Tuki ry:lle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?