Ui kesäksi kuntoon -kampanja: Susanna Ellonen kauhoi  naisten sarjassa eniten kilometrejä Kuohussa

”Uintiin ei kyllästy”

Epaalassa asuva Susanna Ellonen viettää kesäisin paljon aikaa Pakanrannan ja Epaalan uimarannoilla.

Susanna Ellonen, pian 14, on tuttu näky Kangasalan uimahallissa. Pälkäneläinen harjoittelee läpi talven uimahallissa kuudesti viikossa. Harjoitusrupeama kestää kerrallaan parisen tuntia.

– Uintiin ei pääse kyllästymään. On tosi mukavaa, kun saa olla vedessä ja uida välillä kovempaa, välillä rauhallisempaa vauhtia, Uimaseura Kangasalan Kuohua edustava Ellonen miettii.

Yläasteen seitsemännen luokan pian päättävä tyttö kauhoi Kuohun Ui kesäksi kuntoon -kampanjassa eniten kilometrejä naisten sarjassa. Kilometrejä kertyi 8.3.–14.4. välisenä aikana kaikkiaan 87. Kampanjassa kerätään uintimetrejä sekä vesijumppa- ja vesijuoksusuorituksia suorituskorttiin, jonka saa uinninvalvojilta.

– Kilometrejä kertyi samalla kun kävin harjoituksissa, ei siinä sen kummempaa, Ellonen toteaa vaatimattomasti.

Ui kesäksi kuntoon -kampanjaan osallistui Kangasalan uimahallissa yhteensä 134 kuntouimaria, vesijuoksijaa ja -jumppaajaa. Uintikilometrejä kertyi yhteensä yli 1059, ja vesijuoksu ja -vesijumppatunteja yli 580. Kuohu sijoittui seitsemännelle sijalle valtakunnallisessa kisassa.

– Palkinnoiksi eniten uineet saivat Kuohun ja Kuohun kahvilan lahjakortteja.
Lisäksi arvoimme kaikkien osallistujien kesken Ui kesäksi kuntoon T-paitoja ja uintitarvikkeita, Kangasalan uimahallin toimitusjohtaja Paula Liinamaa kertoo.

Valtakunnallinen kampanja toteutettiin tänä vuonna jo 21. kerran. Siinä oli mukana kaikkiaan 100 uimahallia eri puolilta Suomea. Kampanjan järjestivät Suomen Valo ry, Suomen Uimaliitto ry ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry.

 

Neljä vuotta aktiivista uintia

Susanna Ellonen on uinut kilpaa nyt neljän vuoden ajan. Hän päätyi uimahallille kaverinsa kautta ja innostui lajista välittömästi. Niinpä treeneihin lähteminen lähes jokaisen koulupäivän päätteeksi ei tunnu lainkaan raskaalta. Päinvastoin.

– Meidät on jaettu taitotason mukaisiin ryhmiin. Minun ryhmässäni on yhteensä 12 uimaria, 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa tänä vuonna kilpaileva Ellonen kertoo.

Hän ui enimmäkseen sekauintia ja vapaauintia. Ehdoton suosikkityyli on vapaauinti.

– Se on rentoa ja mukavaa, Ellonen perustelee.

Kisakokemustakin tytölle on kertynyt jo kasapäin. Päättyneen talven aikana uimari on kilpaillut esimerkiksi Turussa, Tampereella ja Kankaanpäässä. Tavoite on päästä tänäkin vuonna ikäkausimestaruusfinaaleihin, jotka keräävät ikäluokittain 24 parasta uimaria kisaamaan yhteen.

­ – Viime vuonna pääsin mukaan finaaleihin. Uin 800 metrin vapaauinnissa sijalle 21 ja 400 metrin sekauinnissa sijalle 23, Ellonen mainitsee.

 

Lomallakin uidaan

Kesän aikana Ellonen ui lähes päivittäin joko Pakanrannan tai Epaalan uimarannalla. Kesäsuunnitelmiin kuuluvat myös esimerkiksi reissut Ruotsiin ja Tanskaan.

­– Ja tietysti näen paljon myös kavereitani, Ellonen lisää.

 

 

Kuohussa kampanjan aikana eniten uineet:

Top 5 naiset:

  • 1) Ellonen Susanna 86,85 km
  • 2) Bogdanoff Minea 74,05
  • 3) Koskinen Olga 67,35 km
  • 4) Saarela Mia 18,750 km
  • 5) Valtanen Kaarina 16 km

 

Top 5 miehet:

  • 1) Leino Riku 93 km
  • 2) Saveliev Vladimir 66,6
  • 3) Salmela Heikki 60
  • 4) Murtonen Heikki 50
  • 5) Matilainen Timo 28,5

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?