Kangasalta ja Pälkäneeltä valmistuu 110 uutta ylioppilasta

Pälkäneen ja Kangasalan lukioissa ylioppilaskirjoitukset sujuivat keskiverrosti. Tulevana lauantaina valkolakin painaa päähänsä Kangasalan lukiossa kaikkiaan 85 opiskelijaa. Kangasalla huiput olivat tänä keväänä todella kovia – yksi lukion opiskelija ylsi yhteensä seitsemään, ja toinen puolestaan neljään laudaturiin.

– Kukaan ei tiettävästi ole kirjoittanut aiemmin seitsemää laudaturia Kangasalta. Kyseessä on valtakunnallisestikin kova suoritus, Kangasalan lukion rehtori Teuvo Ropo kertoo.

Huipun takana kirjoitukset sujuivat Kangasalla keskitasoisesti. Kirjoittaneiden joukossa oli pari sellaista reputtanutta, jotka olisivat voineet päättää kirjoituksensa nyt keväällä.

Kevään kirjoitukset vietiin läpi ensimmäistä kertaa uuden lukion tiloissa. Syksyllä uudessa lukiorakennuksessa kirjoitettiin auditoriossa, nyt kirjoituspaikkana oli liikuntasali.

– Sali on kirjoituspaikkana hyvin samantapainen kuin vanhassakin lukiossa. Toimiva tila, Ropo kiteyttää.

 

Pälkäneellä petrattiin äidinkielessä

Pälkäneeltä uusia ylioppilaita valmistuu lauantaina 25. Pälkäneen lukion rehtori Jouni Piippo arvioi, että ylioppilaaksi päästiin tänä keväänä joissakin aineissa hitusen paremmilla arvosanoilla kuin normaalivuosina. Erityisesti äidinkielessä opiskelijat ylsivät keskivertovuotta parempiin tuloksiin.

– Kokonaisuutena kirjoitukset sujuivat kuitenkin varsin keskiverrosti. Joukossa oli muutama huippusuoritus ja muutama reputus, Piippo kertoo.

Koko maan top 5 -lukiot:

 •  1) Ressun lukio, Helsinki, 23,87
 •  2) Etelä-Tapiolan lukio, Espoo, 23,32
 •  3) Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Helsinki, 22,2
 •  4) Gymnasiet Lärkan, Helsinki, 22,17
 •  5) Luostarivuoren lukio, Turku, 22,07

Pirkanmaan lukiot paremmuusjärjestyksessä:

 •  12) Tampereen klassillinen lukio, Tampere, 20,84
 •  15) Tampereen yhteiskoulun lukio, Tampere, 20,5
 •  22) Tampereen lyseon lukio, Tampere, 20,13
 •  31) Oriveden opisto, Orivesi, 19,47
 •  47) Väinö Linnan lukio, Urjala, 19,07
 •  … 135) Kangasalan lukio, Kangasala, 17,82
 • … 352) Pälkäneen lukio, Pälkäne, 15,96

 

Kangasalan lukio lukiovertailussa sijalla 135, Pälkäne sijalla 352

Ylioppilaskirjoituksissa menestyivät parhaiten kolme samaa lukiota kuin viime vuonna. Parhaiten koko maassa menestyi tänä vuonna Ressun lukio Helsingistä. Toiseksi ylsi Etelä-Tapiolan lukio Espoosta ja kolmanneksi Helsingin suomalainen yhteiskoulu.

Tampereen klassillinen lukio sijoittui Pirkanmaan lukioista korkeimmalle eli sijalle 12. Kangasalan lukio oli sijalla 135. Pälkäneen lukion sijoitus oli 352.

Vertailussa oli mukana kaikkiaan 448 lukiota. Kunkin koulun osalta laskettiin kokelaiden neljässä pakollisessa kokeessa saamien pistemäärien keskiarvo. Arvosanoille annettiin pisteitä seuraavasti: L=7, E=6, M=5, C=4, B=3, A=2.

 

 

Kommentit (4)

 1. Anna Tapio

  Paljonkos lukioon tuli uusia oppilaita? On kuntalaisten rahojen väärinkäyttöä pitää kallista alle 100 oppilaan lukiota, jota joudutaan vielä verorahoilla peruskorjaamaan!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?