Medelplan-museo avaa aapiskukkojen kesän

Daniel Medelplanin museo sijaitsee samalla paikalla, jossa Medelplanin kotimökin oletetaan olleen. Museon edellä on puuaapisen tekijän muistokivi..

Daniel Medelplanin museon kesä alkaa sunnuntaina 2.6. kello 14 avajaistapahtumalla, jossa puhuu kasvatustieteen professori Pertti Kansanen. Avajaisten ja koko museon kesän teemana on lukemaan oppiminen ja aapiskukko, jonka kunniaksi on järjestetty myös tämän kesä Verantanäyttely.

Näyttelyyn osallistuu kahdeksan taiteilijaa, jotka ovat Kostia-juhlavuoden innoittamana luoneet oman näkemyksensä aapiskukosta. Aapiskukkotöitä on esillä Paul Tiililältä, Virpi Yli-Vakkurilta, Allan Frilanderilta, Liisa Knuutilta, Marjut Heniöltä, Bartolomeo Prensipeltä, Riitta Mäeltä ja Marko Taurulta.

Daniel Medelplanin aapisessa, jonka hän painoi itse veistämillään puisilla painolaatoilla vuonna 1719 Pälkäneen Taurialan kylässä, esiintyi Suomen vanhin tiedossa oleva aapiskukko. Sen johdosta karttakeppiä pitelevästä kirkonkukosta tuli aikanaan myös Pälkäneen vaakunaeläin.

Daniel Medelplanin museossa voi tutustua kukkoaapisten historiaan. Avajaistapahtumaa vietetään museon omistajien Arja ja Heikki Liutan kesäkodissa museomökin naapurissa.

Museo on avoinna kesäsunnuntaisin kello 14–16 tai sopimuksen mukaan osoitteessa Medelplanintie 45.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?