Kojun talon jäätelökioski avasi ovensa

Raikasta mango-melonia vai täyteläistä valkosuklaa-mansikkaa?

– Viime vuoden ykkössuosikki oli valkosuklaa-mansikka. Se oli hitti. Tosin hyvänä kakkosena tulee ikisuosikki mango-meloni, jäätelömyyjä Jesse Teronen kertoo.

Teronen pyöräyttää tottunein ottein pallon valkosuklaa-mansikkaa. Kuvittelisi, että mansikka olisi hallitseva maku, jota valkosuklaa  sävyttäisi. Mutta se onkin toisinpäin: valkosuklaapalojentäyteinen jäätelö saakin raikkaan säväyksen mansikasta.

Jäätelökioski toimii vanhalla Kojun talolla nyt toista kesää.Kioskin ”vastuuhenkilö” ja pytingin perustaja Jari Teronen kertoo perustaneensa kioskin lapsilleen Jesselle ja Iidalle.

– Nykynuorten on vaikea saada kesätöitä.  Tiedän tapauksia, joissa nuori on tehnyt aivan kaikkensa, mutta töitä ei vain löydy, Teronen toteaa.

 

Terassille istuskelemaan

15-vuotiaan Iidan ja 17-vuotiaan Jessen lisäksi kioskilla työskentelee 18-vuotias Reeta Arminen.

Arminen tietää miten jäätelöpallot syntyvät, sillä hän työskenteli viime vuonna Sammonkulman jäätelökojulla.

– Eri ikäiset ihmiset ostavat eri makuja. Vanhempien sukupolvien suosikki oli rommi-rusina. Tosin viime kesänä tuli myös huomattua, että vaikka tarjolla olisi kuinka erikoisia makuja, niin perusmaut mansikka, suklaa ja vanilja menevät aina kaupaksi, Arminen sanoo.

Mango-meloni on sekä Armisen että Jesse Terosen suosikkijäätelö.

– Se vain on niin hyvää.  Raikasta ja pirteää, molemmat perustelevat.

Jäätelön lisäksi Kojulta saa myös muun muassa kahvia, karkkia, mehuja ja limsaa. Ostokset voi halutessaan nauttia pihan terassilla.

Jätskin tai kahvit voi nauttia myös terassilla.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?