Iloisen mielen ostosraitilla muun muassa kokataan kilpaa

Pälkäneeltä saat enemmän

Nykypäivän televisio on erilaisten kokkausohjelmien ja -kilpailuiden luvattu paikka. Ruokaa valmistetaan rajoitetuilla raaka-aineilla, kokataan tietämättä miltä lopputuloksen tulisi näyttää tai sitten aterioita valmistavat nipin napin kouluikään ehtineet kokinalut.

Juuri tästä monenkirjavasta materiaalista Aito Säästöpankin Pälkäneen konttorin väki sai idean järjestää kesäisen grillauskilpailun.

– Ajattelimme, että tällainen idea sopisi oivallisesti kesän avauksen yhdeksi toimintanumeroksi. Kilpailun aiheeksi valitsimme juhannuksen iltapalan, ja raaka-aineisiin käytettävän rahamäärän rajoitimme 50 euroon, pankinjohtaja Sanna Lahtinen kertoo.

 

Leimoja Kesäpassiin

Kesän avauksella Lahtinen viittaa Pälkäneen Yrittäjien kehittelemään ideaan Iloisen mielen ostosraitista.

– Raitin tarkoituksena on saada paikkakuntalaiset pistämään euronsa oman kylän palveluihin. Että rahat eivät menisi oman kylän tuolle puolen.

Tätä tarkoitusta varten työryhmä on ideoinut Kesäpassin, johon kerätään leimoja vierailemalla pälkäneläisissä liikkeissä. Vähintään 10 eri liikkeen leimaa keränneiden kesken arvotaan 16 lahjakorttia ostospassin liikkeisiin.

Kesän avausta varten kehiteltiin myös slogan.

– Kuten ehkä päätellä saattaa, Pälkäneeltä saat enemmän–lauseke sai alkunsa Kangasalan Yrittäjien Tavaraa poikkeaville –sloganista, Lahtinen sanoo.

 

Monipuoliset joukkueet ja tapahtumat

Tasan kesäkuun puolivälissä, siis 15. päivä, viisi eri tahoa edustavaa joukkuetta pystyttää grillinsä tai muurikkansa kello 13 Löytötexin parkkialueella. Lahtisen mukaan joukkueiksi valittiin mahdollisimman monipuolisia osanottajia. Tuomarointi alkaa kello 13.30, jolloin valitaan myös yleisön suosikki.

– Mukaan lupautuneista esimerkiksi MLL, Yhteiskoulun kotitalousryhmä ja Pälkäneen Martat ovat sellaisia, etten osaa lainkaan arvata millaisia juhannusherkkuja he taikovat.

Sen sijaan Kostian Kahlaajista ja Syrjysen Strutsitilan kilpailuherkuista Lahtisella on joitakin aavistuksia.

– Kahlaajat tekevät varmasti jotakin partiomaista, Lahtinen naurahtaa.  – Mutta sen olen huomannut, että nykypäivän partiolaisten ruoka on aika lailla moninaisempaa kuin entisajan riisi, tonnikala ja puurot. Oma poikani on tehnyt partiossa muun muassa loimulohta ja rosvopaistia.

Kilpailuaika on puoli tuntia. Tänä aikana muualla koottu raaka-aineisto grillataan.

– Kilpailu olisi liian pitkä seurattavaksi, jos ruoka tehtäisiin kokonaisuudessaan paikan päällä, Lahtinen perustelee.

Juhannusherkut arvioivat ja palkinnosta päättää ruoanlaittoa tunteva tuomaristo, joka tosin ei vielä kaikkia jäseniä myöten ole selvillä.

Kesän avaus Pälkäneellä la 15.6:

 

klo 12 katusählyturnaus Kostian koululla

 

klo 12 Lasten temppurata Kostian koulun salissa

 

klo 13 Aito Chef –grillikokkikisa Löytötexin parkkipaikalla

klo 13 Koko perheen terassikaraoke Kostian Kievarin terassilla

 

klo 14 kesäinen muotinäytös Fiinan terassilla

 

klo 15 Rollaattoriralli, ilmoittautuminen klo 14 Pälkäneen apteekilla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?