Viirikukossa rikottiin lamppuja ja ikkunoita

Nuoriso yltyi riehumaan koulujen päättäjäisviikonloppuna Pälkäneellä päiväkoti Viirikukon pihassa. Maanantaiaamuna töihin tulleita päiväkodin työntekijöitä odotti ikävä yllätys, kun piha oli täynnä sotkua ja sirpaleita.

Pälkäneen varhaiskasvatuksen aluejohtaja Mika Pietilä kertoo, että viikonlopun aikana päiväkodin pihasta rikottiin kaksi ulkolamppua ja yksi ikkuna. Maahan jäi vaarallisia ja vaikeasti siivottavia lasinsirpaleita ja takapihalla liattiin paikkoja ja heiteltiin tupakantumppeja maahan.

Päiväkodin pihassa tehdään ilkivaltaa tasaisin välein.

– Ei se ole viikoittaista mutta kausiluonteista kyllä. Tästä edellinen kerta oli keväällä vielä lumien aikaan, kun joku oli pudottanut ja särkenyt päiväkodin postilaatikon. Pienikin ilkivalta tuottaa helposti muutamien satojen eurojen laskun, kun lasketaan korjaustyön hinta mukaan. Jälkien siivoaminen vie lisäksi paljon aikaa ja se on tehtävä tarkasti, sillä maahan jäävät sirpaleet voivat aiheuttaa ikäviä onnettomuuksia, Pietilä harmittelee.

Hän toivoo, että vanhemmat kiinnittäisivät enemmän huomiota lastensa tekemisiin ja siihen, missä he viettävät aikaansa.

– Tästä ei tarvitse mennä montakaan astetta pitemmälle, kun puhutaan jo tuhansien eurojen laskuista ja todella vakavista teoista, hän varoittaa.

Päiväkodin henkilökunta toivoo kuulevansa mahdollisia silminnäkijähavaintoja tapahtuneesta. Kunnassa harkitaan rikosilmoituksen tekemistä.

Kommentit (2)

  1. Vinski

    Oiskohan murkut saaneet huonoja vaikutteita päiväkoti-ikäisinä tässä kyseisessä kohteessa, ja nyt sitten isompina puretaan ne aiheutuneet traumat ulos tällaisina tekoina.

  2. Nyt mitä

    En usko, että huonoja vaikutteita olemme saaneet. Voisin melkein lyödä vetoa siitä, että asian takana on veren alkomaholiprosentti ja kavereiden yllytys.

    Terveisin:
    Päiväkoti-iästään ihan selväjärkisenä selvinnyt nuori

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?