Paikallista: Pirkanmaan seitsemästä levähavainnosta kuusi tehtiin Kangasalla ja Pälkäneellä

Sinilevä voi haitata juhannuksen viettoa

Pirkanmaalla havaittiin juhannusviikolla sinilevää kuudella virallisella seurantapaikalla. Kangasalan Kirkkojärvellä ja Roineella havaittiin edellisviikon tapaan hieman levää. Myös Pälkäneen Pakanrannassa Mallasvedellä, Kangasalan Vesijärvellä, Valkeakosken Vanajavedellä Sääksmäen sillan luona ja Pyhäjärvellä Pirkkalassa oli Pirkanmaan Elinkeino-, liikenne- ja ympäristö-keskuksen mukaan hieman levää.

Lisäksi viikon aikana Pirkanmaan Ely-keskukselle tuli yleisöhavaintoja kahdesta eri paikasta. Sinileväesiintymistä raportoitiin Kangasalan Pakkalanjärveltä, jossa havaittiin runsaasti levää, sekä virallisiinkin seurantapaikkoihin kuuluvalta Pälkäneen Pakanrannalta Mallasvedeltä.

Seurantapaikoilla levätilanne arvioidaan silmämääräisesti asteikolla nollasta kolmeen, jossa nolla merkitsee levättömyyttä ja kolme erittäin runsasta sinileväesiintymää.

Vähäinen sinileväesiintymä näkyy vedessä pieninä vihertävinä tai kellertävinä hippusina. Runsaan sinileväesiintymän aikaan uimista ei suositella, levävettä ei tulisi myöskään käyttää löyly- tai pesuvetenä. Ely-keskus muistuttaa, että levätilanne seurantapaikoilla saattaa kuitenkin muuttua nopeastikin tuuli- ja sääolosuhteiden mukaan. Niinpä levätilanne kannattaa tarkistaa silmämääräisesti aina ennen veteen menoa tai sen käyttöä.

Pälkaneen Pakanrannalta löytyi Ely-keskuksen mukaan tällä viikolla hieman sinilevää. Levästä kielii myös Martti Soinisen ottama kuva.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?