Juhannus oli huonosti käyttäytyvien miesten juhla

Poliisilla piti kiirettä juhannuksen aikaan Pälkäneellä ja Kangasalla. Pääasiassa työt liittyivät päihtyneinä veneilleisiin tai autoilleisiin, jotka olivat pääsääntöisesti miehiä.

Vesiliikennejuopumuksesta epäiltynä poliisi pysäytti Kostianvirralla sunnuntaina 23.6. viisikymppisen pälkäneläismiehen. Venepartion tekemästä puhallutuksesta kirjattiin tulokseksi 0,6 milligrammaa litrassa eli noin 1,2 promillea.

Ruorijuoppoja poliisi kohtasi juhannuksen tienoilla jo aiemminkin. Perjantaina iltapäivällä Roineella kolmekymppinen tamperelaismies mittautti 0,5 milligrammaa litrassa eli noin yhden promillen lukemat ja hieman myöhemmin samana perjantaina pirkkalalainen nelikymppinen mies puhalsi vajaata 0,9 promillea vastaavan tuloksen.

 

Teilläkin tapahtui

Vehkajärvellä juhannuksen aikaan sattuneessa kolarissa vältyttiin henkilövahingoilta.

Kuhmalahdella vältyttiin henkilövahingoilta, kun Vehkajärvellä sattuneessa ulosajossa auto lipesi kaarteessa ulos ja törmäsi sähköpylvästä ja latoa päin juhannusaattona iltayhdeksän aikaan. Autossa olleesta kolmikosta kuljettajaksi ilmoittautunut parikymppinen mies mittautti vajaan 1,4 promillen lukemat.

17-vuotias nuorukainen puolestaan suistui viikonloppuna henkilöautolla tieltä Kuohijoella. Ulosajo sattui suoralla tiellä, kun alaikäinen kuski yritti väistää kuorma-autoa.

Viisikymppinen motoristi sai päävammoja ja kuljetettiin Tampereelle ensiapuun kaaduttuaan Ponsantien ja Sahalahdentien tuntumassa sunnuntaina iltapäivällä. Kuski kaatui ilmeisesti jarrutustilanteessa, kun risteyksessä ollut auto pysähtyi äkisti ja seuranneessa jonossa moottoripyöräilijä yritti välttää peräänajon.

Vesaniemen uimarannan tuntumassa alle parikymppinen mies oli luovuttanut autonsa perjantai-iltana vuotta nuoremmalle miehelle, jonka kaasuttelukokeilu päättyi aidan kautta tien toiselle puolelle puun kylkeen. Poliisi tavoitti rannalle siirtyneen kaksikon myöhemmin, ja kuskina ollut mies myönsi olleensa ratissa.

Rattijuopumuksia ja törkeitä rattijuopumuksia poliisi kirjasi myös muun muassa Kaarina Maununtyttären tiellä lauantaiaamuna ja Orivedentiellä perjantai-iltana – molemmissa tapauksissa viisaria väräyttivät mieskuskit.

 

 

Veneet kiinnostavat Luopioisissa

Veneiden omistajat ovat saaneet alkukesästä erityisesti Luopioisissa seurata tarkasti oman veneensä kuntoa pitkäkyntisten varalta. Poliisi on saanut veneenomistajilta useita ilmoituksia, jotka ovat koskeneet niin polttoainevarkauksia kuin vahingontekoja, perämoottorivarkauksia ja polttoainesäiliöanastuksiakin.

Poliisi kehottaa pitämään silmällä venevalkamia epäilyttävien kulkijoiden varalta. Jos näkee tilanteen, jossa joku saattaa olla liikkeellä luvattomilla asioilla, poliisin tavoittaa kesäaikaan parhaiten yleisestä hätänumerosta 112.

Varkauksista tai mahdollisista silminnäkijähavainnoista pyydetään ilmoittamaan poliisille internetin välityksellä, soittamalla tai asioimalla poliisiasemalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?