Liekki Festeillä oli tunnelmaa isolla T:llä

Festinelikko Syvänen Elisa ( vas.edessä), Iida Heikkilä (vas.takana) Pirjo Honkonen (oik.edessä) ja Maarit Mäkipää (oik.).

Viikonloppuna järjestetty Liekki Fest keräsi tuvan täyteen sekä perjantaina että lauantaina. Perjantain tanssi-iltaa tahditti Meiju Suvas. Terassifestivaalin lauantaipäivän rockimpi musiikkikattaus sai tunnelmaliekin syttymään sadesäästä huolimatta.

Kolmatta kertaa järjestettyyn Liekki Festiin saapui juhlijoita omalta kylältä ja naapurikunnista. Luopioisten Liekin toinen yrittäjä Hanna Paasio kertoo, että tulijoita oli varmasti 50 kilometrin säteeltä. Juhlijoita oli saapunut myös lähisaarista veneellä.

– Oli kiva huomata, että perjantaina oli poikkeuksellisen paljon myös tuntemattomia kasvoja asiakkaiden joukossa. Lämmitti mieltä, kun eräs ulkopaikkakuntalainen pariskunta sanoi, että oli ihan pakko lähteä, kun jaksatte järjestää. Siihen perään he ihmettelivät hyvän tuulisina, että voiko Luopioisissa olla oikeasti näin paljon porukkaa, Paasio kertoo festien onnistuneesta aloitusillasta.

Festien perinteiden mukaan estradin valtasivat paikalliset bändit. Tänä vuonna lavalle nousi lauantaina sahalahtelaisvetoinen energiapommi Reversed By Zero sekä Liekkifestiä varten spesiaalisetin kasannut Suomirock-bändi NMT. Oman kylän bändien lisäksi esiintyjäkaartissa nähtiin perjantaina iskelmätaivaan tähti Meiju Suvas.

– Teimme tänä vuonna yleisön pyynnöstä perjantaista iskelmäpainotteisemman. Meiju Suvas sopi tänne hyvin. Hän oli hyvin lämmin henkinen ja jutteli paljon myös yleisön kanssa keikan jälkeen. Tapahtumamme pysyi kuitenkin perinteisesti maksuttomana, itsekin työvuorossa perjantaina ollut Paasio lisää.

Liekkifestien lauantain alkuiltaa tahditti Eero Itkosen akustinen duo.

 

Menossa mukana äidit ja tyttäret

Kahvila-ravintola Liekissä, silloiselta nimeltään Lyhdyssä, aikoinaan tutustuneet Pirjo Honkonen ja Maarit Mäkipää olivat viettämässä kesäistä festi-iltaa tyttäriensä kanssa.

– Poikkean Liekissä aina, kun käyn Luopioisissa. Täällä on mukavaa, kun samaan tilaan sopivat eri-ikäiset ihmiset ja kaikilla on yhdessä kivaa, Luopioisista Orivedelle muuttanut Pirjo Honkonen kertoo.

Luopiolaisen Maarit Mäkipään tytär Iida Heikkilä työskentelee Liekissä. Tänä vuonna hän vietti Liekki Festien aikaan vapaata.

– Viime vuonna olin töissä ja silloinkin täällä oli hyvä meno. Eilen pääsin Meijun juttusille ja oli mukavaa. Meiju on ihana, Iida kertoo.

– Kun lapset olivat pieniä niin, Meiju oli meille kuin perheenjäsen. Kuuntelimme hänen musiikkiaan silloin lähes aamusta iltaan, Iidan äiti Maarit muistelee.

– Eilen täällä oli myös karaokea. Käsittääkseni karaoke on tuotu Japanista Suomeen ja karaoke on suoraan suomennettuna itsensä munaus, joten itse en uskaltanut nousta lavalle, Honkonen jatkaa naurahtaen.

 

Festariheilalla pitää olla hyvä huumorintaju

Lauantai alkuillan akustisen rockmusiikin tahdittamana nelikko mietti mistä koostuu hyvä festari-ilta.

– Hyvät festarit ovat kuin nämä Liekki Festit. Siihen kuuluu kaunis kesäilta, hieno paikka sekä se, että kaikki kyläläiset ja mökkiläiset kokoontuvat yhteen, Maarit Mäkipää kuvailee.

– Näin festeille lähtiessä on syytä valmistua kaikkeen mahdolliseen. Etenkin jonottamisessa on hyvä pysyä iloisella mielellä ja olla kärsivällinen. Tulevat Aitoon Kirkastusjuhlat ovat siitä hyvä esimerkki, koska siellä saattaa joutua ruuhka-aikoina jonottamaan tunninkin verran yhtäsoittoa, Pirjo Honkonen lisää.

Hyvästä festariheilasta keskusteltiin myös terassifestivaaleilla.

– Pitää ehdottomasti olla hyvä huumorin taju sekä paksu lompakko, ja hauskaa pidetään vain festien ajan, nelikko ynnää nauraen.

Reversed By Zero -bändi laittoi ison vaihteen päälle Liekki Festeillä

Liekki Festien lauantai-illassa esiintynyt Reversed By Zero -bändillä oli ukkoselle asiaa, eikä bändi jättänyt sadesäästä huolimatta ketään kylmäksi. Myös yleisö sai äänihuulensa auki, lavalla kaikkensa antavan bändin setin viimeisen kappaleen myötä.

Modernia heavy rockia edustavan RBZ-bändin keikan jälkeen, ei herätä ihmetystä, että bändi soitti itsensä viime keväänä bändinä kansainvälisen Emergenza – bändikisan Tampereen seudun finaaliin. Finaalista voittoa ei tullut, mutta bändi on mielissään siitä, että saivat tämän vuoden kisoissa eniten yleisöääniä.

– Kyllä täydellinen festipäivä yleisön kannalta aurinkoa melkein vaatisi. Meillä on aina lavalla kivaa kuitenkin, bändi pohti keikan jälkeen.

Ahkerasti treenaavalla bändillä on tavoitteena saada tehtyä tänä vuonna noin seitsemän biisiä sisältävä ep-levy.

– Toivottavasti me pääsemme tulevaisuudessa soittamaan myös isoille lavoille, bändi kertoo tavoitteistaan.

Bändi fiilisteli festien tunnelmaan yleisön joukossa keikan jälkeen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?