Levätilanne rauhoittui

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Pirkanmaalla on havaittu sinilevää yhdeksällä Ely-keskuksen virallisella seurantapaikalla. Runsaita tai erittäin runsaita esiintymiä ei havaittu lainkaan. Myöskään virallisen leväseurannan ulkopuolisia yleisöhavaintoja ei ole Ely-keskukseen ilmoitettu.

Vähäisiä sinileväesiintymiä havaittiin Kangasalla Kirkkojärvellä, Roineella ja Vesijärvellä. Lisäksi havaintoja tehtiin Sastamalassa, Vesilahdessa ja Nokialla, jossa levähavaintoja tuli peräti neljästä eri kohteesta.

Ely-keskuksen mukaan leväseuranta ei välttämättä anna kuvaa koko järven levätilanteesta, vaan kertoo havaintopaikan sen hetkisen levätilanteen. Levätilanne voi vaihdella paljon paitsi järven eri osissa myös lyhyellä aikavälillä riippuen tuuli- ja sääolosuhteista.

Lämmin ja tyyni sää edesauttavat leväkukintojen esiintymistä, sateisella ja tuulisella säällä leväesiintymät hajoavat ja sekoittuvat vesimassaan.

Pälkäneen Pakanrannasta ei tällä viikolla kirjattu sinilevähavaintoja Ely-keskuksessa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?